Nem a szextől leszünk boldogabbak?

Forrás: Thinkstock -
boldogság vizsgálat szex kutatás szexuális élet házaspár résztvevő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába a több és gyakoribb lepedőgyűrögetés, egy friss kutatás szerint nem ezen múlik a boldogságunk.

Pénzért nem lehet boldogságot venni, szól a közhely, és úgy tűnik, szexért sem – legalábbis ezt állítják a Carnegie Mellon Egyetem kutatói, akik 64 heteroszexuális házaspár szexuális életének 3 hónapon át tartó vizsgálataiból jutottak erre a megállapításra.

Forrás: Thinkstock

A 35 és 65 év közötti résztvevőket két csoportra osztották: egyikük azt az utasítást kapta, hogy szeretkezzenek kétszer többet mint egyébként, a csapat másik fele azonban nem kapott semmilyen utasítást a kutatók részéről. Az alanyok mindennap értékelték saját kedvüket és közérzetüket.

6 pimasz szextipp, amellyel leveszed a pasit a lábáról

Mi az, amire a férfiak vágynak, de soha nem merik kérni a párjuktól? A Life.hu ITT gyűjtött össze 6 szexi tippet - valósítsd meg vágyait erőfeszítések nélkül!

A kutatók szerint hiába bújtak többször ágyba annak a csoportnak a tagjai, amelyiknek több szexet írtak elő, nem csupán a libidójuk csökkent, hanem az együttléteket is kevésbé élvezték – ebből kifolyólag pedig nem meglepő, hogy az a bizonyos boldogságszint sem akart növekedni. A tanulmány vezetője, George Loewenstein szerint sokat torzíthatott az eredményeken az, hogy a párok úgymond „kötelességtudatból" szeretkeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.