Hiába a több és gyakoribb lepedőgyűrögetés, egy friss kutatás szerint nem ezen múlik a boldogságunk.

Pénzért nem lehet boldogságot venni, szól a közhely, és úgy tűnik, szexért sem – legalábbis ezt állítják a Carnegie Mellon Egyetem kutatói, akik 64 heteroszexuális házaspár szexuális életének 3 hónapon át tartó vizsgálataiból jutottak erre a megállapításra.

Forrás: Thinkstock

A 35 és 65 év közötti résztvevőket két csoportra osztották: egyikük azt az utasítást kapta, hogy szeretkezzenek kétszer többet mint egyébként, a csapat másik fele azonban nem kapott semmilyen utasítást a kutatók részéről. Az alanyok mindennap értékelték saját kedvüket és közérzetüket.

6 pimasz szextipp, amellyel leveszed a pasit a lábáról
Mi az, amire a férfiak vágynak, de soha nem merik kérni a párjuktól? A Life.hu ITT gyűjtött össze 6 szexi tippet - valósítsd meg vágyait erőfeszítések nélkül!

A kutatók szerint hiába bújtak többször ágyba annak a csoportnak a tagjai, amelyiknek több szexet írtak elő, nem csupán a libidójuk csökkent, hanem az együttléteket is kevésbé élvezték – ebből kifolyólag pedig nem meglepő, hogy az a bizonyos boldogságszint sem akart növekedni. A tanulmány vezetője, George Loewenstein szerint sokat torzíthatott az eredményeken az, hogy a párok úgymond „kötelességtudatból" szeretkeztek. 

„Ha újra belefognánk a tanulmány készítésébe, arra próbálnánk ösztönözni az alanyokat, hogy kezdeményezzenek szexet úgy, hogy szexinek érezzék magukat tőle" – mondta Loewenstein.