Míg a magyar dal nem különösebben izgatta fel az öreg kontinenst, addig egy skandináv macsó bizony lepattintott pár tangát a bécsi döntő éjjelén. Egy biztos, Európában jelenleg Mans Zelmerlöw a legjobb parti, és jó hír, hogy végre a svéd húsgolyókon kívül más élvezetet is nyújt nekünk az IKEA hazája.

Akik a héten kihagyták a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit, azok szombat éjjel találkozhattak először Zelmerlöw-vel, de vélhetően nem utoljára. Amikor első ízben énekelte Heroes című számát, még komoly volt és visszafogottan szexis, miután azonban besöpörte az első helyet, őszinte öröme még ellenállhatatlanabbá tette. Így pedig a közvetítés végére már biztosak voltunk abban, hogy szerelmesek vagyunk.

Forrás: AFP/Samuel Kubani

Mit kell/lehet tudni róla?

Måns Zelmerlöw a Wikipedia szerint 1986. június 13-án született Lundban. (Vagyis nemsokára szülinapot ünnepel, és 29 esztendős lesz. Előre is csókoljuk.) Az énekes, színész és műsorvezető karrierje 2005-ben indult az Idol című svéd tehetségkutatóval. 2006-ban profi táncpartnerével megnyerte a Let's Dance című táncos műsort, 2011 és 2013 között pedig egy zenés show műsorvezetője volt. Három alkalommal vett részt a svéd eurovíziós válogatóműsorban, a Melodifestivalen-en: 2007-ben, 2009-ben és 2015-ben, amikor megnyerte a versenyt. Szerencsénkre, így ugyanis tudomást szerezhettünk a létezéséről.

Forrás: Facebook/Mans Zelmerlöw
Gyorsan gyűjti a rajongókat!
Amikor Mans először elénekelte a Heroes a műsorban, 84 ezer követője volt a Facebookon. Másfél órával az eredményhírdetést követően már 110 000. És megállás nélkül kapja a lájkokat, ami nem is meglepő.

Mindent Mansról

A szexi svéd zenész, aki szerint az Eurovízió a Super Bowl zenei megfelelője, imádja a teniszt, a golfot és nagy focirajongó is. Olyanyira, hogy a kutyusát is Lionel Messiről, a Barcelona klasszisáról nevezte el. Igazi filantróp, alapítványa három iskolát támogat Dél-Afrikában, és egyet Kenyában.

Mans és MessiForrás: Facebook/Mans Zelmerlöw

Úgy tudni, Zelmerlöw és a családja túlélték a 2004-es indiai-óceáni cunamit, a katasztrófa idején ugyanis épp a thaiföldi Khao Lak-ban nyaraltak. (2004. december 26-án egy Indonézia közelében történt nagyon erős víz alatti földrengést követően cunami volt, amely Ázsia délkeleti és déli részén, valamint Afrika keleti részén okozott nagyon jelentős károkat. Több mint 150 ezer, más források szerint több mint 200 ezer ember meghalt.)

Szerelemre hangszerelve

A hírek szerint az énekes 2008 és 2011 között az A-Teens nevű popbanda egyik tagjával, Marie Serneholt énekesnővel járt. A leányzó 1998-ban csatlakozott az A*teens nevű együtteshez, akiket volt idő, amikor Európa legnépszerűbb zenekarai között tartottak számon. A tagok hat évig zenéltek együtt, végül feloszlottak. Marie 2006 februárjában jelentette meg első szólódalát a That's the way my goes-t, márciusban pedig kijött első albuma, az Enjoy the ride is.

Marie SerneholtForrás: Instagram/marieserneholt

Az internet bugyrában pedig szerencsére egy csokót is találtunk tőlük. Íme Mans és Marie 1 perc 28 másodperctől:

Minden őrültségben benne van

Úgy tűnik, Mans egy igazi jófej srác, aki bármilyen kalandban benne van. 2014 februárjában például Miley Cyrus Wrecking Ball-ját parodizálta anyaszült meztelenül:

2009-ben pedig egy szál alsóban a jeges vízbe vetette magát. 0:33-tól fut neki:

Jól mutat a strandon is

Az alábbi videóból kiderül, Mans hogyan edzi formásra a testét. Nagy örömünkre pedig közösségi oldalán is megosztott egy képet korábbi ausztráliai nyaralásáról:

Sydney-benForrás: Facebook/Mans Zelmerlöw

 Fürdőgatyóban nagyon dögös, de felöltözve sem rossz:

Forrás: Facebook/Mans Zelmerlöw

Ő az új kedvencünk 2015-ben

Természetesen mostantól rajta tartjuk a szemünket Mans Zelmerlöw-ön, követjük a közösségi oldalain, ha pedig Svédországban járunk, törekedni fogunk rá, hogy személyesen is láthassuk őt:

Forrás: Facebook/Mans Zelmerlöw

 És persze gratulálunk a győzelemhez!