Új őrület: Tamponnal pózolnak a közösségi oldalakon

tampon figyelemfelkeltés hashtag Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menstruáció régóta tabutémának számít. Ez ellen próbálnak tenni az internetes közösségi oldalakon tamponnal pózolók.

Testük különböző tájaira aggatják a tamponokat a nők, és már férfiak is beszálltak a kezdeméyezésbe néhány fotó erejéig. (Lehet, hogy hozzájuk már eljutott a manpon reklámja...)

A tamponnal pózolók a #JustATampon hashtaggel látják el a képeket. Arra szeretné a kezdeményezés felhívni ugyanis az emberek figyelmét, hogy a menstruáció még mindig tabutéma.

Tudod, mi az a vaginaadó?

Nem túlzás kijelenteni, hogy egészséges, tiszta és igényes nőnek drágább lenni, mint egészséges, tiszta és igényes pasinak. Nemcsak azért, mert a férfiaknak nem kell méregdrága sminkcuccokra költeniük, de egy-egy termékkel könnyen letudják a haj- és a bőrápolást is. Kevesebb pénzt hagynak a fodrásznál, kozmetikusra, manikűrre és pedikűrre pedig sokan nem is áldoznak. Ja, és a legfontosabb, hogy nem is menstruálnak...

A Plan UK és V Point nevű weboldalak azt is lehetővé teszik, hogy az emberek adakozzanak: az összegyűlt pénzből egészségügyi felszerelést küldenek a rászorulóknak, például ugandai nőknek.

Cathy Newman is beszállt a kezdeményezésbe "Srácok, ez csak egy kis vatta egy zsinóron" -írta Twitter képe alá Forrás: Twitter/ Cathy Newman

A pénzzel a gyerekházasságok és a nemiszerv csonkítások megszüntetését is támogatják.

Női téma

Kíváncsi vagy 11 irtó hülye kérdésre, amit pasik tettek fel a tamponról? Esetleg a helyes tamponhasználatról olvasnál? Netán szeretnéd megtudni, mi az igazság az életveszélyes tamponokról? Cikkeinkben megteheted.

A világban sok helyen előfordul, hogy a lányokat megkülönböztetés éri menstruációjuk napjai alatt, iskolatársaik cikizik, terrorizálják őket. Sőt, megdöbbentő, de igaz a hír, hogy mindössze a világon a nők 15 százalékának elérhetőek az efajta egészségügyi termékek.

Nekem már nincs szükségem tamponra, de másoknak igen. Támogasd a kezdeményezést, hogy hozzájussanak - kérte követőit Jenny Eclair Forrás: Facebook/ Jenny Eclair

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.