Napjaink modern, felvilágosult világában még mindig erősen megbélyegzik és elítélik a homoszexuálisokat. Pláne akkor, ha híres emberekről van szó. Ez lehet az egyik oka annak, hogy sokan közülük félnek coming outolni, és inkább feleségül vesznek valakit, mintsem felvállalják valós szexuális orientációjukat. Most olyan híres nőket mutatunk be, akik sokáig boldog kapcsolatban éltek, és fogalmuk sem volt arról, hogy férjük a saját neméhez vonzódik.

Forrás: Thinkstock

„Apád homoszexuális, anyád mániás depressziós"

A Star Wars egykori Leila hercegnője önéletrajzi könyvében, a Wishful Drinking-ben meglepő őszinteséggel mesélt arról, hogy alkohol- és drogproblémai miatt többször került elvonóra, és hosszú ideig mániás depresszióban szenvedett. A színésznő magánélete sem nevezhető felhőtlennek: Paul Simonnal kötött házassága alig egy évig tartott, második férjétől, a hollywoodi ügynök Bryan Lourdtól pedig azért vált el, mert kiderült, hogy a férfi meleg. „Amikor összejöttünk, nem tudtam, hogy homoszexuális, de ha visszanézek a múltba, egyértelműek voltak a jelek. Egy nap, amikor a lányom elém állt azzal, hogy színésznő szeretne lenni, csak ennyit mondtam neki: elég anyag van hozzá. Apád meleg, anyád drogfüggő, a nagyanyád meg sztepptáncos volt” - nyilatkozta Carrie Fisher egy interjúban.

Bryan Lourd és Carrie FisherForrás: Northfoto

Titkos légyottok egy francia birtokon

Amikor az Oscar-díjas angol filmrendező, Tony Richardson egy étteremben meglátta a szépséges Vanessa Redgrave-et, szinte azonnal belehabarodott, és amikor 1962 áprilisában elvette őt feleségül, mindenki meg volt győződve arról, hogy a házasságuk örökké fog tartani. A pár szerelmi élete forró és intenzív volt, de a férfi közeli barátai tudtak azokról a titkos légyottokról, amik egy Saint-Tropez közelében lévő birtokon történtek. A frigy után két évvel Tony Richardson viszonyt kezdett egy Michael nevű ír ezüstművessel, később egy 37 éves francia színésznő után epekedett, és a konkrét okot nem tudni, de 1966-ban a filmrendező és neje elváltak. Tony Richardson csak akkor vállalta fel nyíltan biszexualitását, amikor HIV-vírust diagnosztizáltak nála. A brit új hullám egyik legjelentősebb alkotója 1991. november 14-én hunyt el.

Vanessa Redgrave, Tony Richardson és közös gyermekük, Natasha RichardsonForrás: Northfoto

Aki James Deannel és Paul Newmannel is ágyba bújt

A Psycho-filmekből ismert Anthony Perkinsnek állítólag olyan híres férfiakkal volt viszonya, mint Rudolf Nureyev, Paul Newman, Leonard Bernstein és James Dean. A sármos filmsztár egyik kapcsolata a táncos-koreográfus Grover Dale-lel 6 éven át tartott, majd felkeresett több pszichiátert is, hogy segítsenek neki „kigyógyulni" a betegségéből. 1973-ban feleségül vette az ismert színésznőt és fotóst, Berry Berensont - a legendás divattervező, Elsa Schiaparelli unokáját -, akinek akkoriban fogalma sem volt férje homoszexuális hajlamairól. Perkinsnek első szexuális élménye nővel a házasságkötés előtt egy évvel volt, méghozzá a Dallas-sorozat Pamelájával, Victoria Principallal, akivel a Roy Bean bíró élete és kora című film forgatása közben jött össze. A házaspár története tragikus véget ért: Tony hatvanéves korában AIDS-ben halt meg, bájos felesége 9 évvel később a World Trade Center elleni terrortámadás áldozata lett.

Berry Berenson és Anthony PerkinsForrás: Northfoto

Liza Minnelli túl fiatal volt ahhoz, hogy felfogja

Az Oscar-díjas díva kevésbé szerencsés a szerelemben, mint a szakmájában, és négy sikertelen házasság után végül úgy döntött, soha többé nem áll az oltár elé. Liza Minnelli 7 évig élt házasságban első férjével, Peter Allennel, és kapcsolatuknak az vetett véget, hogy a férfi bevallotta, a saját neméhez vonzódik, majd összejött egy fiatal texasi modellel, Gregory Connell-lel. Amikor utólag megkérdezték erről a Kabaré sztárját, röviden annyit mondott, még túl fiatal volt ahhoz, hogy felfogja ezt az egészet. A sors különös pikantériája, hogy a híres színésznő nagyapja is homoszexuális volt, és édesapja, a filmrendező Vincente Minnelli szintén, akihez Judy Garland 1945-ben ment hozzá.

Liza Minelli és Peter Allen az esküvőjükönForrás: Northfoto

Szerelemből barátság

A Dadus című amerikai vígjátéksorozat főszereplőjének, Fran Dreschernek igazi élettörténete (feleségül megy középiskolai szerelméhez, Peter Marc Jacobsonhoz, majd kiderül, hogy a férje meleg, ezután felbontják a házasságot, és a legjobb barátok lesznek) épp úgy hangzik, mint egy szitkom – nem véletlen, hogy a sorozat forgatókönyve a színésznő saját tapasztalatai nyomán készült. Bár 21 év után elváltak Fran és Peter útjai, azóta sokkal szorosabb kapcsolatban vannak egymással, sőt együtt is dolgoznak, de nem titkolják, hogy szakember segítsége nélkül ez nekik sem sikerült volna.

Fran Drescher és Peter Marc Jacobson a 2014-es Tony Awards díjátadó gálánForrás: Northfoto