"Hány békát kell megcsókolni hát, míg királyfi lesz a csókból?" - szólt a Jazz+Az dalában, és hasonló kérdéseket olvashattunk a '90-es évek tinimagazinjainak Szex, szerelem, gyengédség rovataiban. Most végre kiderült, mi az igazság. 

Bár a nők nagy része bárokban és szórakozóhelyeken igyekszik rátalálni a nagy ő-re (nem, nem Noszály Sándorra), legtöbbjüket azonban barátaik hozzák össze életük nagy szerelmével. De hány pasival csókolóznak átlagosan, mielőtt betoppan a herceg?

Forrás: Thinkstock

Mielőtt megtalálják álmaik pasiját, átlagosan 19 férfival csókolóznak a nők. Egy online felmérésből kiderült, hogy a nők átlagosan 21 éves korukban csókolták meg a legtöbb békát. "A nyálban található vegyületek felerősítik az agyban a vonzalom mértékét, és kötődési vágyat alakítanak ki" - mondta Donna Dawson pszichológus. Ennek ellenére 10 csókpartnerből csak átlagosan néggyel lesz közelebbi kapcsolata a hölgyeknek. 

A felmérésben részt vevő nők 44 százaléka ismerte be, hogy csókolózott foglalt, vagy házas pasival. (Erről egyébként egy egészen tanulságos cikket olvashatsz itt.) 11 százalékuk pedig arról vallott, hogy főnökükkel cseréltek nyálat.