Szlovákiában bukkantak rá arra a 12 éves, cukorbeteg kislányra, akit akkor már napok óta kerestek. Rebeka otthonról tűnt el, de magával vitte három napra elegendő inzulinadagját is.

A kislányt éjjel-nappal keresték nemcsak a rendőrök, de a családtagok is. Végül az vezette nyomra őket, hogy édesapja fel tudta törni a lány Facebook-oldalát: ekkor öltött testet benne a szörnyű gyanú, hogy lányát olyanok vitték magukkal, akik prostitúcióra akarják kényszeríteni - írja cikkében a Blikk.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Rebeka és apja, József moziba ment volna vasárnap, amikor a lány anyja felhívta, hogy gyermekük eltűnt otthonról. "Azonnal odarohantam, és csak azt kérdezgettem: mikor ment el, mikor látták utoljára? Visszagondolva akkor már napok óta furcsán viselkedett, de nem gondoltam, hogy ilyesmi történhet" - mesélte zaklatottan József a lapnak.

A férfi nem bírt tétlenül ülni, bár a rendőrségnek is bejelentette Rebeka eltűnését, úgy érezte, neki is be kell szállnia a nyomozásba. A ­Facebookot használta: felvette a kapcsolatot lánya barátnőivel, és minél többet tudott meg a gyerekről, annál inkább úgy érezte, hogy valami szörnyűség történt vele.

"Feltűnt, hogy hirtelen több szlovák ismerőse is lett a közösségi oldalán" - mesélte az édesapa. "Ebből kezdtem gyanakodni, hogy Szlovákiában is keresni kellene. Úgy számoltam, hogy legalább tízórás előnyben van a lányom. Rebeka barátnői közül többen egy pándi fiúról írtak, aki elkezdett Rebekával levelezni - mondta az apa, aki egy informatikus ismerőse segítségével feltörte a lány Facebook-oldalát, így ő is meglátta az üzeneteket.

"Amíg hivatalosan nem tudom igazolni, addig nyilván csak feltételezés, de úgy gondolom, a lányomat eladták Szlovákiában. A barátnői azt is írták, hogy az a bizonyos pándi fiú késsel fenyegette, sőt olyan információt is kaptam, hogy valaki 3000 eurót – körülbelül egymillió forintot – ajánlott érte.

Rebekát kedden találták meg, még aznap este egy budapesti intézetbe került. A körülményekhez képest jól van, egyelőre azonban még nem mehet haza. József addig is mindennap meglátogatja, és próbálja tartani a lelket a kislányban.

Az apa gyanúját igazolhatja, hogy a rendőrség az eltűnés kapcsán bűncselekmény miatt nyomoz.