A rossz helyzetek és állapotok nemcsak úgy "létrejönnek”. Azokat valaki okozza. Ez csak két módon történhet meg. Vagy mi vagyunk tettenérhetően és direkt módon az okozók, vagy a beleegyezésünket adjuk hozzá, hogy ez megtörténjen, kialakuljon, vagy fennmaradjon. Ez nem mindig tudatos, de mindig szükség van a hozzájárulásunkra.

A betegségeknek sem áldozatai, hanem tudattalan okozói vagyunk. Ahhoz, hogy a tested megbetegedjen, először a lelkedben, szellemedben kell "megbetegedned”. Be kell engedned valami olyat, ami zavart okoz a rendszerben.

Forrás: Thinkstock

Ugyan az "oroszlán sosem foglalkozik azzal, hogy mit mondanak róla a majmok”, de ha egyszer egy pillanatra elhinné, nagy gondba kerülne.

A környezetünk leértékelése is csak abban az esetben lehet veszély forrása, ha valóságtartalmat tulajdonítunk neki.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Fordítva is ez a helyzet. A gyógyító nem betegszik meg, pedig nap mint nap fertőző betegekkel érintkezik. Minden zavar, zaklatottság mögött van egy nyugodtabb állapot. Minél jobban megérzed és stabilizálod ezt az állapotot, feltöltve a kreatív hittel, annál kevésbé jutnak be a negatív, pusztító energiák, és annál jobban okozója leszel a körülötted levő világnak.

Forrás: Thinkstock

Sosem az a kérdés, hogy ember mennyire képes alkalmazkodni a környezetéhez, inkább az, hogy

mennyire tudja pozitiv irányban megváltoztatni saját magát és a környezetét.

Mindezt csupa nagybetűvel. Kezdd el akár most, de ne légy türelmetlen!