Férfivélemény: Ezért izgatják (jobban) a pasikat a foglalt nők

nők férfi hűtlenség megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Felebarátod házastársát ne kívánd!” - mondja már a tízparancsolat is, de az ősi intés ellenére a férfiak (is) hajlamosak vonzóbbnak látni azt, akinek már van partnere. Utánanéztünk, mik lehetnek ennek az okai, pasiszemmel.

1.) Mert nagyobb kihívás

A férfiak imádják a kihívásokat, gyakran nem is az elérendő cél miatt vágnak bele valamibe, hanem mert vonzza őket az útközben leküzdendő feladat. És mi lehet nagyobb kihívás annál, mint megszerezni egy nőt, aki elkötelezett valaki más mellett? Ám akit ez mozgat (akár tudatosan, akár tudat alatt), annak esetében viszont az így létrejövő viszonyok, esetleg később kapcsolatok már gyakran nem is működnek, amikor kikerül a képből az eredeti partner - amikor ketten maradnak.

Forrás: Thinkstock

2.) Mert nagyobb megtiszteltetés

Ugyanennek az éremnek a másik oldala: a nő részéről is óriási dolog, ha a kapcsolatának vállalt kötöttségei ellenére, a hűséget megszegve belemegy valamibe egy másik férfival. És melyik férfit ne részegítene meg az a tudat, hogy épp őérte teszi meg ezt valaki, épp őrá vágyik valaki annyira, hogy a szabályoknak, a saját fogadalmának

és (gyakran) a józan észnek is ellene megy a kedvéért?

3.) Mert tiltott gyümölcs

Az ember alapvető tulajdonsága, hogy vonzza, ami tilos. (Erről a hölgyek is sokat tudnának mesélni Éva és ama bizonyos alma óta.) A házasság és a párkapcsolatok szentségének megszegése pedig ősi tabu, belénk van nevelve, valószínűleg biológiailag is belénk van kódolva. És noha erősen változik e téren a világ (erről később), de még mindig a legtilosabb dolgok egyike. Azaz a legcsábítóbbaké is.

Forrás: Thinkstock

4.) Mert aki foglalt, kívánatosabbnak látszik

Ha valaki más a környezetünkben kívánatosnak lát egy dolgot, annak hatására mi is kívánatosabbnak vagyunk hajlamosak látni. Ez természetes pszichológiai reakció, nincs rajta semmi szégyellnivaló, maximum nem árt tisztában lenni vele, és nem tulajdonítani neki nagyobb jelentőséget. Ami miatt tehát működni tud (néha) a féltékennyé tevés, az teszi csábítóvá a foglalt nőket is:

egy pillanatra nemcsak a saját, de a másik, érte epedő férfi szemével is nézünk rá, így megtöbbszörözve a vonzerejét.

5.) Mert bennünk van a vetélkedés

A férfiak ősi biológiai programja a vetélkedés, ami egykor a fajfenntartás céljait szolgálta, de máig fennmaradt olyan tevékenységekben, mint a sport, a karrier világa, akár a háborúk - vagy épp a hétköznapokban az átfogóan csak "farokméregetésnek” nevezett kakaskodások. Ha pedig valaki elveszi, vagy épp csak meghódítja a másik nőjét, azzal fölébe is kerekedik valamilyen módon. Legalábbis érezheti úgy.

6.) Mert egyszerűbb

Igen, egyszerűbb, noha nagy bonyodalmakat tud okozni (és sok szervezést igényel). Ilyen esetben a két ember közötti (új) kapcsolat ugyanis csakis a szenvedélyről, a mindent elsöprő vágyról szól, nincsenek olyan kérdések, hogy hova is tart ez az egész, vagy hogy ma melyikünk vásárol be. Sőt közös programokat sem kell szervezni, hiszen ott a lebukás veszélye ugye. Legalábbis az elején. Utána jöhet az, amiről az 1. pontban már beszéltünk.

Forrás: Thinkstock

7.) Mert változik a világ

A hagyományos családmodell válsága csak az egyik dolog: ha a házasságok nagy része úgyis válással végződik, akkor kevésbé fognak jelentőséget tulajdonítani ennek a kötöttségnek a potenciális csábítók is.

De az internettel is együtt járt néhány új fejlemény: például a temérdek pornó, amiben persze senki sem hűséges, ha ARRÓL van szó, sőt akár kimondottan az ilyen felállások izgatják. Az ismerkedés módjait pedig szintén teljesen megváltoztatta a virtuális kommunikáció: ha valaki korábban félrekacsintgató nő, vagy foglalt nőkre izguló férfi volt, akkor csekély esélyük volt egymásra találni - hisz nem írták ezt a homlokukra, sőt valószínűleg nem is futottak egymásba.

Ma pedig csak elkezdenek célzottan keresni a neten, és kész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.