A hagymától lesz szexi a férfi? Úgy tűnik, igen!

hagyma izzadság szájszag kellemetlenség szaglás illat vonzódás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemrég készült kutatás végeredménye szerint a nők sokkal vonzóbbnak találták azoknak a férfiaknak az izzadságát, akik előtte nyers hagymát ettek, mint azokét, akik nem így tettek.

Meglepő eredménnyel zárult egy cseh és egy skót egyetem közreműködésével készült kutatás. Az Appetite magazinban megjelent tanulmány szerint azon a férfiak izzadságát, akik hagymát fogyasztottak, sokkal szexisebbnek találták a nők, mint azokét, akik hagymakapszulát, avagy semmi ilyesmit nem kaptak.

Minél több, annál jobb! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Zahn

A kutatók összesen 42 férfit vontak be a felmérésbe, akiket 3 csoportra osztottak: az első csoport nyers hagymát, a második hagymakapszulát, a harmadik pedig semmi ilyesmit nem kapott. Mind a 3 kategória tagjainak 12 órán át egy-egy párnácskát kellett a hónaljuk alatt tartaniuk, amely összegyűjtötte az izzadságukat – később pedig ezt szagoltatták meg a nőkkel, akiknek értékelniük kellett, melyik verejtéket mennyire tartják férfiasnak.

Izzadást és kellemetlen szagot okozó ételek

Hiába illatosítod, dezodorálod magad, mégis kellemetlen foltok jelennek meg a hónod alatt, esetleg az illatoddal sem vagy megelégedve? A kozmetikumok helyett lehet, hogy az étrendedet kéne lecserélned - a Life.hu cikkéért kattints ide!
Isteni illat, fenséges hangulat otthon - készíts magad fahéjas gyertyáthttp://www.life.hu/adelvilaga/20151026-csobot-adel-adel-vilagaban-fahejas-gyertyat-keszit.htmlAz őszi borongós napokon mi más is lazíthatna el bennünket a legjobban, mint egy forró kádfürdő, különösen, ha néhány gyertya is pislákol közben. A fahéj illata egyedülállóan segít a relaxációban, éppen ezért most megmutatom, hogyan készíthettek otthon ti magatok is isteni illatgyertyát fahéjjal. Adél világa--Kellemetlen szájszagod van? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/drlife/20151028-hiaba-a-rendszeres-fogmosas-akkor-is-lehet-kellemetlen-a-szajszagunk-itt-a-megoldas.htmlEgy amerikai fogorvos szerint a nyelvünk kinézete is nagyban árulkodik arról, hogy rossz szagú-e a lehelhetünk. Bár sok minden közrejátszhat a kellemetlen szájszagban, főleg az élelmiszerek megválasztására kell ügyelnünk. Dr. Life--Az illatok a legveszélyesebb fegyverek – egy szippantás után minden megváltozhat!http://www.life.hu/drlife/20150804-illat-parfum-parfumor-fegyver-veszelyes-hatasos.htmlAz illatok mindig hatással voltak ránk, minden egyes embernek van olyan, amit ha megillatol, máris egy emlékkép ugrik be róla. Azonban a szaglásunkra a táplálkozásunk is nagy hatással lehet. A híres magyar parfümőr, Zólyomi Zsolt segítségével egy kis időre belecsöppenünk az illatok világába.Dr. LifeThinkstockMeghívószaglászásból ötöshttp://www.life.hu/sztarok/20151009-meghivoszaglaszasbol-otos-a-partyzanokban.htmlMár megszokhattátok, hogy a Partyzánokban csupa olyan dolog történik, amire eddig zenés tévéműsorban idehaza még nem volt példa. Hogy Misi különös cselekedete fétis-e, vagy csak hóbort, ma este kiderül az RTLII-n. TV + Sztárok--Petrezselyem és vöröshagyma: a leves helyett a füledbe dugd őket!http://www.life.hu/drlife/20150624-termeszetes-gyogymodok-fulfajasra-praktikak-es-gyogynovenyek.htmlNem nyúlka-piszka: Avagy fülpiszkálás igen/nem című cikkünkben korábban utánajártunk annak, érdemes-e fülpiszkálót használnunk. Most pedig olyan gyógynövényeket és praktikákat gyűjtöttünk csokorba, amik akkor segítenek, ha már megtörtént a baj.Dr. LifeThinkstockA texasi tehénszag is átjött: Ki volt ez a grimaszoló szőkeség a Sztárban sztár színpadán?http://www.life.hu/sztarok/20151004-racz-gergo-kicsit-sejpitos-de-aranyos-es-szorakoztato-produkciot-nyujtott-racz-gergo.htmlA TV2 Sztárban sztár című műsorában Rácz Gergő kollégája, Biga bőrébe bújt. És jól is elhúzta a nótáját... TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.