Egy nemrég készült kutatás végeredménye szerint a nők sokkal vonzóbbnak találták azoknak a férfiaknak az izzadságát, akik előtte nyers hagymát ettek, mint azokét, akik nem így tettek.

Meglepő eredménnyel zárult egy cseh és egy skót egyetem közreműködésével készült kutatás. Az Appetite magazinban megjelent tanulmány szerint azon a férfiak izzadságát, akik hagymát fogyasztottak, sokkal szexisebbnek találták a nők, mint azokét, akik hagymakapszulát, avagy semmi ilyesmit nem kaptak.

Minél több, annál jobb!Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Zahn

A kutatók összesen 42 férfit vontak be a felmérésbe, akiket 3 csoportra osztottak: az első csoport nyers hagymát, a második hagymakapszulát, a harmadik pedig semmi ilyesmit nem kapott. Mind a 3 kategória tagjainak 12 órán át egy-egy párnácskát kellett a hónaljuk alatt tartaniuk, amely összegyűjtötte az izzadságukat – később pedig ezt szagoltatták meg a nőkkel, akiknek értékelniük kellett, melyik verejtéket mennyire tartják férfiasnak.

Kutatók szerint a hagyma egy rendkívül tápláló étel, amely a benne található antibakteriális anyagoknak köszönhetően nem csupán a megfázás leküzdésében segíthet, hanem a kellemetlen izzadság ellen is hatékony védelmet nyújt, semlegesíti a rossz szagokat, ezáltal pedig sokkal kellemesebbé teheti a test illatát is. A kellemetlen szájszag természetesen döntő szerepet játszik a társadalmi interakciókban, de az emberi hónalj szaga is fontos tényező lehet az intim kapcsolatok kialakításában– olvasható a szaklapban.

Izzadást és kellemetlen szagot okozó ételek
Hiába illatosítod, dezodorálod magad, mégis kellemetlen foltok jelennek meg a hónod alatt, esetleg az illatoddal sem vagy megelégedve? A kozmetikumok helyett lehet, hogy az étrendedet kéne lecserélned - a Life.hu cikkéért kattints ide!