Új trükkökkel megkönnyíti meg a szakítást a Facebook: Íme!

Forrás: AFP/Thomas Coex -
Facebook szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakítani sosem jó. Facebookon átállítani a kapcsolati státuszt pedig még talán rosszabb is, hiszen mindenki látja. Mi több, a volt szerelem is állandóan kísért közös képek, megjelölések és egyéb posztok formájában. De már nem sokáig.

Szakításmegkönnyítő-funkciót tesztel a Facebook. A közösségi portál új fejlesztése elrejti a volt szerelmek profilképeit és megosztásait, méghozzá anélkül, hogy a felhasználó törölné egykori partnerét.

Forrás: Thinkstock

Amikor egy kapcsolat véget ér, a Facebook felajánl pár lehetőséget.

A felhasználó anélkül teheti láthatatlanná a másik fél megosztásait, hogy törölné vagy kizárná az illetőt. Azt is beállíthatja, hogy a saját posztjaiból mit lásson a volt kedves, akinek neve egyébként nem kerül felajánlásra többé a fényképek vagy társasági üzenetek megosztásakor.

Bővül a korábbi posztok utólagos kezelésének lehetősége is: ezentúl akár egy gombnyomással törölhetjük magunkat a közös megosztásokról. Az ezekre érkező lájkokat, kommenteket sem látjuk többet, a rendszer ugyanis nem küld róluk értesítést.

Forrás: AFP/Thomas Coex

A funkció egyelőre tesztfázisban van, egyeseknél már működik, másoknál még nem - a teljeskörű bevezetése azon is múlik, hogy a felhasználók miként reagálnak rá - írja cikkében az Origo.

Eddig bevett szokás volt a Facebookon, hogy a szakító párok tagjai törölték és blokkolták egymást a portálon. Sokan azonban gyerekes lépésnek tartották a dolgot, ráadásul sok közös ismerős esetén kínos eredményt szülhet.

Adott még a leiratkozás lehetősége, a megjelölések és közös posztok azonban ebben az esetben is aktívak maradnak.

A Facebooknak azért fontos a szakítások megfelelő kezelése, mert a portál felhasználói általában a komolyabb kapcsolatokat teszik nyilvánossá, az egykor népszerű bonyolult státusz kihalóban van. Ellenben a portál lassan az egész életet átszövi: egy New York-i bíró szerint

még válást is jogszerű kezdeményezni rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.