Bár kívülről annak tűnhetett, egy nemrég megjelent önéletrajzi könyv szerint cseppet sem volt leányálom az élet a világhírű filmrendező mellett.

Roman Polański már az első találkozásuktól kezdve saját kezében tartotta Sharon Tate életét - derül ki a nemrég megjelent botrányszagú könyvből, az Ed Sanders által jegyzett Sharon Tate: A Life (Sharon Tate: Egy élet) című kötetből.

Forrás: AFP

A provokatív, gondos kutatómunkákból felépült könyv szerint a lengyel származású filmrendező volt az, aki bevezette a gyönyörű színésznőt a drogok és a dekadencia világába, megmondta neki, hogy öltözködjön, milyen sminket viseljen, és milyet ne, ezen kívül hármasszexre kényszerítette őt a bárból hazahozott nőivel, ám miután teherbe esett gyermekével, nem volt hajlandó lefeküdni vele.

Sharon Tate ennek ellenére megbízott a férfiban: ő volt az egyedüli, akinek elmesélte, hogy 17 évesen megerőszakolta őt egy olasz katona. Polański 1968-ban állt oltár elé az akkor még 25 éves Sharon Tate-tel, és még ugyanebben az évben teherbe is esett tőle.

Sztárok, akik gyilkosságban vesztették el családjukat
A hírességek olyan életet élnek, amit mindenki csak irigyelni vagy csodálni tud. Nehéz elképzelni, hogy a felfelé ívelő karrier, a luxus és a hírnév mögött a sztárok élete sem mindig fenékig tejfel, sőt olykor rettenetes szörnyűségeken mennek keresztül életük során. A Life.hu itt gyűjtötte össze azokat a hírességeket, akik hátborzongató gyilkosságok következtében veszítették el legközelebbi családtagjaikat.

A könyv szerint Polański először hallani sem akart arról, hogy apa legyen, és arra kérte a színésznőt, vetesse el a gyermeket. Később azonban éppen ő gondoskodott arról, hogy várandós felesége ne legyen egyedül Los Angeles-i otthonában, ezért átküldte hozzá a barátait.

Sharon eközben már azon gondolkodott, hogy a gyermek megszületése után elválik Polańskitól, aki megígérte neki, hogy másnap hazarepül Amerikába, a nagykövetség zárvatartása miatt azonban plusz egy napot még maradnia kellett Londonban. Ám mire megkapta a hazautazáshoz szükséges engedélyeket, már késő volt: Sharon Tate-et nyolc hónapos terhesen négy barátjukkal együtt meggyilkolták Los Angeles-i otthonában 1969. augusztus 9-én. A színésznő és barátai gyilkosairól bővebben itt olvashatsz a Life.hu-n.