Mindig szeretni foglak! Ez a kijelentés gyakran hagyja el az ember száját, főleg, ha szerelmes, majd ezt követően jöhet a boldogító igen az oltár előtt, és kezdődik a holtomiglan-holtodiglan véget nem érő boldogsága. 

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl... Szóval így járt főhősünk is. Sajnos az idő múlásával a mézeshetek élményei távolinak, a házassága nyilvános vergődése ellenben egyre közelebbinek tűnt. A frusztráló érzés erősödött, a kérdés pedig egyre gyakrabban jelent meg lelki szemei előtt: 

Ez a fej fog minden reggel ott heverni mellettem a párnán életem végéig?” 

Forrás: Dreamstime

A válasszal együtt a felismerés is megszületett: áldozatként sodródott bele a konvencionális házasság kompromisszumaiba. Anno fogalma sem volt a párválasztásról, szinte vakrepülés közben talált rá a szerelem. Nem tehet a kialakult helyzetről, a jelenlegi élete pedig túl elfoglalt ahhoz, hogy foglalkozzon a boldogságával. 

Így éldegélt még hosszan a fejjel a mellette levő párnán, és legalább a vágy, az öröm és a bensőséges boldogság érzése nem vonta el a figyelmét az elfoglalt életéről. Itt a vége, fuss el véle, itt a mese vége. 

Bármilyen egyezés vagy hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve. Ha mégis lenne valami párhuzam, mit tennél? 

Vitán felül áll, hogy az időben nem tudsz visszamenni, sőt, ha vissza tudnál, akkor is ezt az utat választanád, 

de a jelen minden pillanatában lehetőséged van, lehetőségetek van változtatni. Amennyiben beírod a célt a navigációba, és letérsz az útról, azonnal felhangzik az újratervezés. 

Forrás: Thinkstock

Tedd te is ezt! Tegyétek ti is ezt! Ne fojtsd magadba a boldogtalanság érzését, kommunikáld a partnerednek, lehetőleg megoldási javaslatokkal együtt! 

Biztosan van alternatív útvonal. Ha nincs, töröld a célt, és válassz másikat! 

Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról