Nem csak az intelligencia, a magabiztosság és a humor számít, ha arról van szó, hogy kit tartunk erős vezetőnek: egy friss amerikai kutatás szerint az izmos testalkat sokat nyom a latba.

A szakemberek számos teszt segítségével felmérték a résztvevő férfiak fizikai erejét, majd egy trikóban fotózták le mindannyiukat deréktől felfelé, hogy jól látszódjanak a karok és mellkas. Ezután férfiak és nők egy csoportját arra kérték, hogy állapítsák meg, ki volna jó vezető egy tanácsadó cég számára, aki elég magabiztosnak tűnik ahhoz, hogy betöltse a pozíciót.

Forrás: Thinkstock

A férfiak és a nők egyértelműen az erős testalkatú férfiakat választották, ugyanakkor

a túl izmos karakterekről megállapították, hogy agresszívnek tűnnek, ezért kevésbé alkalmasak a feladatra.

Érdekes módon a nők izomaránya tekintetében nem születtek hasonló ítéletek: az izmosabb nő nem tűnik jobb vezetőnek, mint a kevésbé izmos alkat. A kutatás, melyet Cameron Anderson, UC Berkeley's Haas School of Business és Aaron Lukaszewski, az Oklahoma State University adjunktusa végzett, megállapította, hogy

a külső igenis fontos karrierszempontból: az izmos testalkat mellett az is számít, hogy elegánsan öltözködik-e az előléptetésre vágyó fiatal férfi.