Trikóban fotózott felsővezetők: Ezért tartjuk jobb főnököknek az izmos férfiakat

Forrás: Thinkstock -
igazgató testalkat vezetőség felsővezető férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak az intelligencia, a magabiztosság és a humor számít, ha arról van szó, hogy kit tartunk erős vezetőnek: egy friss amerikai kutatás szerint az izmos testalkat sokat nyom a latba.

A szakemberek számos teszt segítségével felmérték a résztvevő férfiak fizikai erejét, majd egy trikóban fotózták le mindannyiukat deréktől felfelé, hogy jól látszódjanak a karok és mellkas. Ezután férfiak és nők egy csoportját arra kérték, hogy állapítsák meg, ki volna jó vezető egy tanácsadó cég számára, aki elég magabiztosnak tűnik ahhoz, hogy betöltse a pozíciót.

Forrás: Thinkstock

A férfiak és a nők egyértelműen az erős testalkatú férfiakat választották, ugyanakkor

a túl izmos karakterekről megállapították, hogy agresszívnek tűnnek, ezért kevésbé alkalmasak a feladatra.

Érdekes módon a nők izomaránya tekintetében nem születtek hasonló ítéletek: az izmosabb nő nem tűnik jobb vezetőnek, mint a kevésbé izmos alkat. A kutatás, melyet Cameron Anderson, UC Berkeley's Haas School of Business és Aaron Lukaszewski, az Oklahoma State University adjunktusa végzett, megállapította, hogy

a külső igenis fontos karrierszempontból: az izmos testalkat mellett az is számít, hogy elegánsan öltözködik-e az előléptetésre vágyó fiatal férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.