Szexuális visszaélés Pannonhalmán: Beismerte a zaklatást a szerzetes

Pannonhalma nemi erőszak szerzetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexuális zaklatás 1996-ban történt, az esetet beismerte az idős szerzetestanár. Tavaly feljelentette magát, de az ügyészség elévülés miatt elutasította a beadványt. 

Tavaly nyáron panasszal élt egy volt pannonhalmi diák egy ma már hetven évnél idősebb szerzetestanár viselkedése miatt - írta meg az Index és az MTI értesülési alapján az Origo.

Az esetek különórai foglalkozások során történtek, 1996-ban.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Forrás: Origo

Hortobágyi T. Cirill perjel az ügyről azt mondta, a szerzetes vállalta a felelősséget, és Várszegi Asztrik főapát kérésére a belső vizsgálat után, tavaly szeptemberben önfeljelentést tett a Győri Járási Ügyészségen.

A beadványt az ügyészség október 1-jén elutasította elévülés miatt, ugyanakkor megállapította, hogy a szerzetes tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel szemben hatalmi, befolyásolási viszonyával visszaélve

szexuális visszaélés bűntettet valósított meg.

Az Index azonban azt is írja, hogy az egyházi eljárás folytatódott, mivel egy 2010-es vatikáni döntés értelmében ezek az ügyek nem évülnek el. A bizottság 2015. november 12-én az előzetes vizsgálatot lezárta, és az anyagot a főapát elküldte a Vatikánba. A Hittani Kongregáció március elején válaszolt. Ez után a szerzetes immár a nyilvánosságtól visszavonulva, külső kapcsolatoktól elzárt, kontroll alatti, vezeklő életet él a pannonhalmi Szent Adalbert Szociális Otthonhoz kapcsolódva. Belső, kisegítő lelkészi feladatokat lát el.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az illetőt nem közösítette ki az egyház.

Juhász-Laczik Albin, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatóhelyettese az intézményben bevezetett gyermekvédelmi intézkedésekről beszélt, amelyek tavalyi elindítását egy többéves szervezetfejlesztési folyamat előzött meg. Ezek között szerepel a kölcsönös támogatás vagy korrekció, vagyis a nagyobb figyelem érdekében két-három fős nevelőtanári csoport áll az osztályok élén, az osztályokban tanító kollégák pedig negyedévente úgynevezett esetmegbeszéléseket tartanak.

A nevelőtestület kommunikációs tréningsorozaton vett részt, öt nevelőnek mentálhigiénés szakirányú végzettsége van, és ezt a végzettséget további két nevelő az idén fogja megszerezni.

A következő tanévtől a gyermekpszichiáteri szolgálat mellett állandó iskolapszichológus is dolgozni fog a gimnáziumban, emellett a nevelőtestület rendszeresen részt vesz olyan pedagógiai, szakorvosi és szexuálpszichológiai előadásokon, amelyek révén jobban megértik a gyermekek életét, és felismerhetik, hogy mikor kell szakemberhez fordulni.

Irina Shayk egy szál búvárszemüvegben villantott mellekethttp://www.life.hu/intim/20160303-irina-shayk-egy-szal-buvarszemuvegben-villantott-csupasz-melleket.htmlTovább pucérkodik Irina Shayk: a modell, akinek múltkor csak egy hatalmas hal takarta csupasz testét, most egy szál búvárszemüvegben villantott melleket. Intim--A jelenlegi életed túl elfoglalt ahhoz, hogy foglalkozz a boldogságoddal?http://www.life.hu/intim/20160314-pilat-gabor-a-jelenlegi-eleted-tul-elfoglalt-ahhoz-hogy-foglalkozz-a-boldogsagoddal.htmlMindig szeretni foglak! Ez a kijelentés gyakran elhagyja az ember száját, főleg ha szerelmes, majd ezt követően jöhet a boldogító igen az oltár előtt, és kezdődik a holtomiglan, holtodiglan véget nem érő boldogsága. Intim--23 férj, 177 ezer szexpartner és 900 férfi egyetlen alkalommal - Ők a világ legnagyobb férfifalóihttp://www.life.hu/intim/20160326-ok-a-vilag-legnagyobb-ferfifaloi-23-ferj-177-ezer-szexpartner-es-900-ferfi-egyetlen-alkalommal.htmlHa már a múlt hónapban számba vettük a történelem legnagyobb nőcsábászait, itt az ideje, hogy a másik oldalnak is utánajárjunk: kik azok a nők, akik dokumentáltan annyi férfit fogyasztottak el életük során, amennyi másoknak csak a (rém)álmaiban fordulna elő. Intim--Bajnoki test! Csak úgy dagadnak Berki Krisztián izmai a zuhany alatt: Szexi fotó!http://www.life.hu/intim/20160329-berki-krisztian-olimpia-bajnok-tornasz-megmutatta-hogyan-lazit-a-zuhany-alatt.htmlAz olimpia bajnok tornász intim perceibe engedett bepillantást és megmutatta, hogyan kényezteti izmos testét.Intim--Így kényezteti szerelmét reggelenként Tóth Gabihttp://www.life.hu/intim/20160329-toth-gabi-igy-kenyezteti-trap-kapitanyt.htmlAz énekesnő szinte ragyog a boldogságtól, és ezt nem is titkolja. Trap kapitány minden reggel különleges bánásmódban részesül, melyet kedvese talált ki még a kapcsolatuk elején. Intim--Vedd szemügyre Justin Bieber meztelen fenekét - Fotó!http://www.life.hu/intim/20160329-justin-bieber-enekes-meztelen-feneke.htmlAz énekes nem először mutatja meg intimebb testrészeit a rajongóknak, hiszen többször is ledobta már a textilt Instagram-oldalán. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.