A jelenlegi életed túl elfoglalt ahhoz, hogy foglalkozz a boldogságoddal?

Forrás: Thinkstock -
boldogság párkapcsolat kapcsolat
Mindig szeretni foglak! Ez a kijelentés gyakran hagyja el az ember száját, főleg, ha szerelmes, majd ezt követően jöhet a boldogító igen az oltár előtt, és kezdődik a holtomiglan-holtodiglan véget nem érő boldogsága. 

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl... Szóval így járt főhősünk is. Sajnos az idő múlásával a mézeshetek élményei távolinak, a házassága nyilvános vergődése ellenben egyre közelebbinek tűnt. A frusztráló érzés erősödött, a kérdés pedig egyre gyakrabban jelent meg lelki szemei előtt:

Forrás: Dreamstime

A válasszal együtt a felismerés is megszületett: áldozatként sodródott bele a konvencionális házasság kompromisszumaiba. Anno fogalma sem volt a párválasztásról, szinte vakrepülés közben talált rá a szerelem. Nem tehet a kialakult helyzetről, a jelenlegi élete pedig túl elfoglalt ahhoz, hogy foglalkozzon a boldogságával.

Így éldegélt még hosszan a fejjel a mellette levő párnán, és legalább a vágy, az öröm és a bensőséges boldogság érzése nem vonta el a figyelmét az elfoglalt életéről. Itt a vége, fuss el véle, itt a mese vége.

Bármilyen egyezés vagy hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve. Ha mégis lenne valami párhuzam, mit tennél?

Vitán felül áll, hogy az időben nem tudsz visszamenni, sőt, ha vissza tudnál, akkor is ezt az utat választanád,

de a jelen minden pillanatában lehetőséged van, lehetőségetek van változtatni. Amennyiben beírod a célt a navigációba, és letérsz az útról, azonnal felhangzik az újratervezés.

Forrás: Thinkstock

Tedd te is ezt! Tegyétek ti is ezt! Ne fojtsd magadba a boldogtalanság érzését, kommunikáld a partnerednek, lehetőleg megoldási javaslatokkal együtt!

Biztosan van alternatív útvonal. Ha nincs, töröld a célt, és válassz másikat!

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról
A szerelem rövid, a házasság hosszú? Esélylatolgatás hűtlenség előtt!http://www.life.hu/intim/20160202-pilta-gabor-a-szerelem-rovid-a-hazassag-hosszu-fontos-az-eselylatolgatas-hutlenseg-elott.htmlA házasságkötés szinte mindig csodás pillanat. A nehézségek legfeljebb utána jönnek... Intim--Valami, aminek mindenki a gazdája, valójában senkié sehttp://www.life.hu/intim/20160128-pilat-gabor-valami-aminek-mindenki-a-gazdaja-valojaban-senkie-se-1.htmlAmikor egy kőművesbrigád élére kinevezett vezető egész nap a falat rakja, akkor ő nem vezető, hanem kőműves. Ha a raktáros meg épp targoncázik, akkor éppen targoncás... Intim--Amikor a megcsalás után jobb kezünkkel megveregetjük a bal vállunkat...http://www.life.hu/intim/20160223-pilat-gabor-a-megcsalasrol-amikor-a-jobb-kezunkkel-megveregetjuk-a-bal-vallunkat.htmlMielőtt megcsalod, előtte le fogod értékelni. Utána pedig önigazolásokat gyártasz. Az ember alapvetően egy etikus lény, nem egy társadalmi mázzal bevont állat, mint azt időnként próbálják ránk erőltetni. Intim--Az elnyomás akkor szűnik meg, amint az egyik kilép a játszmábólhttp://www.life.hu/intim/20160218-pilat-gabor-az-elnyomas-abban-a-pillanatban-szunik-meg-amint-az-egyik-kilep-a-jatszmabol.htmlA kifejlett és masszív egóval (az elme által gyártott hamis éntudat) rendelkező ember önbizalma és önértékelése is alacsony tartományban kullog, még akkor is, ha az illető igyekszik Istent játszani. Intim--Ne hánytorgasd fel újra, amit egyszer már megbocsátottál!http://www.life.hu/intim/20160217-pilat-gabor-a-mult-elrontott-es-kijavitott-osztalyzatait-felhanytorgatni-tilos.htmlA múlt elrontott és kijavított osztályzatait felhánytorgatni tilos. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.