Ha megtaláltad magad, és végeztél a munkával, vállald fel a külvilág előtt is

Forrás: Thinkstock -
önismeret pszichológia elvárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "személyiség" kifejezés eredetileg a görög persona szóból származik, amelynek jelentése: maszk. Minthogy az ókori színházban a színészek kizárólag férfiak voltak, így a női karaktereket és a különböző érzelmeket maszkok segítségével jelenítették meg.

Azóta sok idő eltelt, de még mindig ezért viselünk maszkot. Férfiak és nők is, egyaránt. Azért, hogy elrejtsük valódi énünket. De miért kell azt elrejteni? Egyszerűen azért, mert vállalhatatlannak gondoljuk az elvárások miatt a külvilág felé vagy magunk felé. Vagy mindkettő. Viszont mindkét esetre van megoldás.

Forrás: Thinkstock

Ha magadnak nem tetszel maszk nélkül, ne egy újabbat rendelj magadnak, mind hamisítvány!

Hozd rendbe a saját személyiségedet! Bármikor jogodban és hatalmadban áll megtenni ezt. Csak arra figyelj, hogy az eredetit válaszd. Vigyázz, néha nagy a kísértés...

A monda szerint egyszer az indián két farkasról mesélt unokájának, amelyek minden emberben harcolnak. "Fiam, a harcot két farkas vívja, amely mindegyikünkben benne lakozik.
Az egyik fekete. Ő a harag, az irigység, a féltékenység, a gondok, a fájdalom, a mohóság, az arrogancia, az önsajnálat, a bűn, az előítéletek, a kisebbségi érzések, a hazugságok, az álszentség és az egó. A másik fehér. Ő a boldogság, a béke, a szeretet, a remény, a vidámság, az alázat, a jóság, a jóakarat, a rokonszenv, a nagylelkűség, az egyenesség, az együttérzés és a hit."

A fiú eltűnődött, majd megkérdezte: "Melyik farkas az erősebb, melyik nyer?" Az öreg indián ezt válaszolta:

Ha megtaláltad magad, végeztél a munkával, vállald fel a külvilág előtt. És hogy mit szólnak hozzá? Kit érdekel....

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.