7 árulkodó jel, amely szerint nem ő az igazi számodra

Forrás: Thinkstock -
harmónia párkapcsolat szerelem érdek kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába a rózsaszín köd, vannak bizonyos előjelei annak, ha egy kapcsolat nem fog hosszú távon működni.

1. Állandó kritika, kevés bók

Hatalmas különbség van a pozitív és a negatív figyelem között. A megfelelő partner dicséri a másik felet, örül a sikereinek, és mellette áll minden helyzetben. Ezzel szemben a rossz partner túl elfoglalt az istápoláshoz, csak a másik hibáit látja, és semennyire nem bátorítja őt.

Forrás: Thinkstock

2. Csipkelődés

Nem jó ómen a jövőtökre nézve, ha folyamatosan online ellenőriz, és szóvá is teszi, hogy szerinte mennyire keveset törődsz vele. Akinek fontos vagy, az nem keres folyamatosan árulkodó jeleket, hanem elfogadja, hogy sok barátod van, akikkel mellette ugyanúgy foglalkozni akarsz. A stabil párkapcsolatok egyik fő célja, hogy általuk többnek érezzük magunkat!

3. A bizalom mint olyan nem létezik

A tisztesség és a bizalom egy egészséges kapcsolat alapjait képezik, de ennek kialakítása időbe telik. Az egymás iránti bizalom a folyamatos gyanúsítgatások és a megkérdőjelezések közepette nehezen vagy egyáltalán nem tud kialakulni.

Forrás: Thinkstock

4. Exek a levegőben

A fene egye meg, hogy annyira tökéletes volt az exe – őszintén, hányunknak megfordult már ez a mondat a fejében? Voltaképpen minden jogunk megvan ahhoz, hogy kifaggassuk párunkat az exeiről, de az ebből fakadó rendszeres összehasonlítások nem vezetnek jó útra.

5. Alkoholmámorban a legjobb

Persze nincs azzal gond, ha társasági életet éltek, csak ezt tegyétek egészséges kereteken belül. Főleg a kapcsolat elején veszélyes, ha folyamatosan keveredik az együtt töltött idő, az alkohol és a buli, hiszen módosult tudatállapotban kerültök közel egymáshoz, ez olykor torz képet fest a másikról, és nem fedi fel a valódi énjét.

Forrás: Thinkstock

6. Csendestárs

Ártatlannak tűnik, de igencsak felfordulást tud okozni egy kapcsolatban, ha a felek nem beszélnek eleget egymással. Ez a befelé fordulási mechanizmus hosszú távon inkább káros.

7. Kedves vagyok, mert nekem jó lesz

Sokak számára ismerős lehet az érdekmagatartás, amikor valaki csak azért tesz vagy mond valamit, hogy később neki abból haszna származzon, nem ritka, hogy jelen van az emberi kapcsolatainkban. A nem kölcsönösségen alapuló adok-kapok kapcsolatok sem húzzák sokáig.

Ilyenek vagyunk a kapcsolat elején – és ilyenek a szakítás után

Mindenki emlékszik, milyenek voltak azok a bizonyos pillangók, amelyek még a kapcsolat kezdeti fázisában felütötték a fejüket gyomrunkban – és mi történt velük az után, hogy ilyen-olyan okokból véget ért a szerelem. Kimondhatjuk, hogy átértékelődött pár dolog, ugye?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.