Igaz vagy sem? Íme, a 8 legnagyobb szexmítosz

Forrás: Dreamstime -
mítosz párkapcsolat szex stressz vérnyomás egészség életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Okosabbak leszünk a lepedőgyűrögetéstől? Tényleg jót tesz a vérnyomásunknak a rendszeres összebújás? A The Guardian leszámolt a legismertebb szexmítoszokkal.

A szex csökkenti a vérnyomást

Hamis - Valójában emelkedik miatta, de csak egy rövid időre. Bár sokször hallani szex közben elszenvedett szívrohamról vagy stroke-ról, normális esetben - és ez a gyakoribb - nem emelkedik ilyen magasra a vérnyomás.

Forrás: Dreamstime

Stresszoldó hatása van

Igaz - Egy korábban végzett felmérésben szexuális életükről kellett naplót vezetniük a tesztben résztvevőknek, miközben a kutatók azt vizsgálták, hogyan reagálnak stresszes helyzetekben. Azok, akik rendszeresen összebújtak a párjukkal, sokkal jobban teljesítettek például a nagy nyilvánosság előtt tartott beszédek során, mint azok, akik nem.

20 ok, amiért rendszeresen szexelj!

A szex jó a testünknek, az elménknek és a stressz-szintünknek. A szex alapvetően egyfajta testmozgás. Még ha valaki nem is a csilláron szereti csinálni, akkor is serken a vérkeringés, összehúzódnak az izmok, és a szervezetünkben endorfin szabadul fel: vagyis jól érezzük magunkat. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Az alkohol növeli a nemi vágyat

Igaz - A Nature szaklapban megjelent tanulmány szerint az alkohol már kis mennyiségben is átmenetileg megemelheti a nőkben a tesztoszteronszintet, amely, mint tudjuk, a libidóért felelős.

A hétvégén a legjobb szexelni

Hamis - A London School Economics szerint ugyanis keresve sem találnánk jobb napot egy kis lepedőgyűrögetéshez, mint a csütörtök, ugyanis a heti ritmusban ezen napon a legmagasabb a szervezetben a szexhormonok szintje.

Forrás: Dreamstime

Csak a férfiak fantáziálnak

Hamis - Állítólag a nők 80 %-a is fantáziál. Igaz, így is lemaradnak a férfiak 90 %-ához képest.

A szextől okosabbak leszünk

Igaz - A Marylandi Egyetem által végzett kutatás szerint a rendszeres szex jó hatással van az agyra, egészen pontosan arra, hogy mennyi új agysejtünk születik.

Mi lesz a szinglikkel, ha az ember a szextől lesz okosabb?

Ameddig dugunk, okosabbak vagyunk. Legalábbis ezzel ijesztgetnek minket néhány hete. De hogy miért is para ez? A Life.hu cikkéért kattins ide!

A szex több kalóriát éget, mint a futás

Hamis - A québeci egyetem szerint míg egy férfi 9,2 kalóriát éget el egy perc alatt a futópadon, addig szex közben csak 4,2-t. Ugyanez igaz a hölgyek esetében is: ők egy perc alatt átlagosan 7,2 kalóriát égetnek futás közben, míg szex közben 3,1-et.

És végül a számok

Egy korábbi kutatás szerint négyből egy 50 feletti pár nem szexel. A National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyle szaklapban megjelent tanulmány szerint a húszas és harmincas éveiben járók havonta átlagosan 8-9 alkalommal bújnak össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.