Csalfa nők, hűtlen férfiak? Kiderült, kik lépnek félre gyakrabban

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat hűtlenség szerelem megcsalás félrelépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember a történelem kezdete óta hűtlenkedik, és úgy tűnik, a dolgok máig nem sokat változtak. Elődeinkhez hasonlóan még mindig ugyanúgy sérülékenyek vagyunk, ha párunk máshol keresi a boldogságot. Valami viszont gyökeresen más lett. Régebben a megcsalás említése tabutémának számított, ám az online társkeresőknek és a nyitottabb szexuális szemléletnek köszönhetően ma már nem számít annak. 

Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik nem a hűtlenebb, de annyi biztos, hogy nők kevésbé képesek a szexet az érzelmektől különválasztani. Ha van valami, amit nem kapnak meg a párjuktól, ketyeg a csalásbomba, csak idő kérdése, hogy mikor fog robbanni.

Forrás: Dreamstime

Az internet a hűtlenség melegágya

Egészen a közelmúltig úgy tűnt, hogy főleg a férfiak igyekeznek szexpartnert találni maguknak online, de a legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a nők is egyre aktívabbak e téren. Az anonimitás megkönnyíti a gyengébbik nem számára, hogy nyitottabban beszéljen szexuális vágyairól, és a szájbertér remek ismerkedési terep, ennél fogva lehetőséget teremt az esetleges félrelépésre is. Sexting and Infidelity in Cyberspace című tanulmányában Diane Kholos Wysocki és Cheryl D. Childers rávilágít arra, hogy napjainkban a megcsalás egyik leggyakoribb formája a szexting, és a nők nagyobb valószínűséggel küldenek szexuális tartalmú üzeneteket, képeket és videókat a mobiltelefonjukon keresztül, mint a férfiak.

Bosszúállók

A félrelépést nehéz megbocsátani. Aki már átesett ezen, az tudja, milyen érzéseket rombol le a másik hűtlensége, és mekkora bizalmi válságot eredményez. A csalfaság ténye a legrosszabb érzéseket hozza felszínre, és az átvert nő önbecsülése porrá hullik szét. Nyilvánvaló, hogy ezek a dolgok negatívan befolyásolják a kapcsolatot és a felek hangulatát, libidóját. Ilyenkor sokan revánsot vesznek, és szeretőt keresnek csak azért, hogy az önértékelésüket megerősítsék. Ezzel szemben az igazság az, hogy a bosszúból megcsalás nem oldja meg a párkapcsolati konfliktusokat. A kommunikáció, a nyitottság és a bizalom helyreállítására való tudatos törekvés sokkal célravezetőbb megoldás.

Forrás: Dreamstime

A partner rossz az ágyban

A nők szeretik azt érezni, hogy kívánatosak, vonzók a társuk szemében, és igazi élvezetre vágynak aktus közben. Ha nincs vagy nem kielégítő a szex, és az intimitás hiánya jellemzi az együttléteket, akkor az egyik fél könnyen elveszítheti érdeklődését. Ez már a félrekacsintás előszobája, aminek közvetlen folytatása lesz, hogy az illető az érzelmi-testi elégedettséget máshol keresi majd. Egy őszinte, feltáró beszélgetés sokat segíthet a problémák megoldásában, mivel a harmonikus párkapcsolat alapja a mindkét fél igényeit kielégítő szexuális élet.

Amikor a nő másnak is tetszik

A sikeres fogyókúra, a megújult külső vagy egy szépészeti beavatkozás nemcsak a léleknek tesz jót, ugyanis az önbizalmat is megnöveli. A kiegyensúlyozott, saját magukkal rendben lévő nők bizony felkeltik a férfiak érdeklődését, ezzel együtt a libidójukat is. Ilyenkor még erősebbé válik a kísértés, és nehéz ellenállni a bűnös csábításnak – ez nagymértékben önuralom kérdése. Minden nő számára imponáló, ha másvalaki is kívánja vele a szexet, a mámoros és felfokozott lelkiállapot – egy másik férfi bűvköre – gyakran vezethet hűtlenséghez.

Forrás: Dreamstime

László 44, futballedző:

„Éreztem, hogy a feleségemnek van szeretője, persze tagadta a dolgot, és csak akkor ismerte be, amikor lebukott. Azóta sírva könyörög, hogy megbánta, próbáljam őt megérteni, és adjak neki még egy esélyt. Nekem nem fér bele a megcsalás egy kapcsolatba, és nem akarok neki megbocsátani. Minden téren megkapta, amire vágyott, mert nekem csak az ő boldogsága számított. Hogy volt képes hetente mással összefeküdni?”

Nem kellesz muszájból

A nőknek az anyagi függetlenség magabiztosságot és szabadságot ad a kapcsolatban. A saját egzisztencia hiánya komoly frusztrációkat okozhat, és ha valaki nem képes egyedül boldogulni az életben, kénytelen felvállalni az alárendelt szerepet.

Most viszont, amikor a nők tudatosan építenek karriert, sikeresek a munkában, és arra törekszenek, hogy pénzügyileg stabilak maradjanak, nincs szükségük arra, hogy muszájból éljenek együtt valakivel.

Ezért aztán nagyobb bátorsággal mennek bele egy kalandba. És ha esetleg kiderül a liezon? Na, bumm, legfeljebb szakítanak.

Önigazolás idegenben

Egy negatív énképpel bíró, gyenge identitású nő másoktól vár megerősítést, és állandóan kételkedik a saját képességeiben. A külvilágtól kapott visszaigazolás megnyilvánulhat szexuális, érzelmi vagy intellektuális figyelem formájában. Ha valaki képtelen elfogadni önmagát, belső bizonytalanságát projektálhatja a partnerre. Az ilyen típusú emberek nehezen fogadják el a feltétel nélküli szeretetet, nem teszi őket boldoggá a másik ölelése (mert saját magukban sem hisznek), ezért idegen férfiak karjában keresnek önigazolást.

Forrás: Dreamstime

Unalmas hétköznapok

Ha van párja, a férfi hajlamos elkényelmesedni. Nem fújja magára a parfümöt, gyűrött a ruhája, és hosszú hetek óta fodrász sem látta. Amikor a kommunikáció kimerül abban, hogy mi van vacsorára, és nincsenek közös programok, a nő elhanyagoltnak, erőtlennek érzi magát a kapcsolatban. Az elszürkülő hétköznapok negatív hullámokat gerjesztenek, és megkeserítik a két ember viszonyát. A félrelépés leggyakoribb oka az érzelmi eltávolodás, ilyenkor a nő könnyen összeakadhat valakivel, aki kitölti életében a hiányzó űrt.

Brigi 33, értékesítési asszisztens:

„A pasimat én is bosszúból csaltam meg, de nem azért, mert kiderült, hogy félrelépett valakivel. A haverjai mindig fontosabbak voltak nálam, állandóan velük járt el bulizni, de engem soha nem hívott magával. Ezek a kimaradások teljesen kikészítettek, iszonyúan magam alatt voltam, és amikor elmentem egy céges buliba, lefeküdtem az egyik kollégámmal. Akármilyen furcsán hangzik, nem éreztem bűntudatot, inkább egyfajta elégtételt. Egy balhénál ezt a pasim fejéhez vágtam, ő meg konkrétan kiröhögött, hogy én soha nem tudnék ilyet tenni, úgy odavagyok érte.”

A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus a hűtlenség lélektanát fontos témának tartja, rengeteg klienssel találkozik, aki vagy az egyik, vagy a másik oldalon áll. „Számos módja van, hogy felvértezzük a régi, megfáradt kapcsolatot. Az unalom és a monotónia minden együttlét gyilkosa, de kisebb-nagyobb erőfeszítéssel meg lehet oldani a problémákat. Ez természetesen mindkét fél részéről új ötleteket, új készségeket igényel, és a spontaneitásnak is kiemelt szerepe lehet.

Forrás: Dreamstime

Ha letesszük voksunkat a másik mellett, vagyis eldöntjük, hogy igenis őt akarjuk, már az adhat egyfajta elköteleződést, amire jól lehet építkezni a későbbiekben. Ha valaki félrelép, ott a harmadik fél első körben egy hiánypótló szerepet tölt be, még akkor is, ha mi már mindenféle előnyös tulajdonsággal felruházzuk, és szuper lehetőségnek látjuk aktuális kapcsolatunkhoz képest.

Negyvenen túli emberektől sokszor hallom, hogy hiába van már a sokadik kapcsolatban, házasságban, jobb lett volna, ha az első mellett kitart,

és azon belül oldja meg a problémákat, fejlődik együtt a másikkal. Egy megcsalás sok esetben csak vészkiáltás, figyelemfelhívás, és tudattalanul sokan vágynak a lebukásra, ami ugyan sok kellemetlenséggel és kockázattal jár, de benne van a közös változás lehetősége is” – véli a szakértő.

Reménybeli lovagok, akik csak játszanak veled - Ezért írogat a pasi, ha nem is érdekledhttp://www.life.hu/intim/20160423-ezert-irogat-a-pasi-ha-nem-is-erdekled-netes-tarskereses-utvesztoi.htmlNépszerű, de bonyolult és rizikós a netes társkeresés. Azt tudjuk, hogy rengeteg férfi csak alkalmi kalandot keres, és az is világos, hogy a kémia működéséről csak élőben lehet meggyőződni. De mi van akkor, ha az illető lelkesen küldözgeti az üzeneteket, mégsem sürgeti a találkozót? Vagy már megvolt az első randi, ami remekül sikerült, de a másodikról egy árva szó nem esik. Ha szeretnél tisztán látni, most mindenre magyarázatot kapsz. Intim--Az első szex izgalma: mi jár ilyenkor a pasik fejében?http://www.life.hu/intim/20160423-az-elso-szex-izgalma-mi-jar-ilyenkor-a-pasik-fejeben.htmlMármint nem az életben első szex, hanem egy új partnerrel történő első ágyba bújás esetéről van szó - ami bizony ugyanannyira tud stresszes, mint izgató is lenni, többek között a két ember habitusától és attól függően, mennyire illenek egymáshoz. Férfiakat kérdeztünk, hogy ők hogyan élik meg az ilyen helyzeteket. Intim--Mészáros Dóra: "Egy nő nem érdemel ilyesmit" - Legénybúcsús seggrepacsibotrány!http://www.life.hu/intim/20160423-meszaros-dora-sztriptiztancos-szerint-egy-no-sem-erdemel-ilyen-banasmodot.htmlA sztriptíztáncoslány a nyilvános Facebook-adatlapján adott hangot nemtetszésének, miután egyik legénybúcsús műsorát követően az ünnepelt férfi hatalmasat csapott a fenekére. Az ütés nyomával szemléltetett fotóhoz írt szöveget teljes egészében közöljük. Intim--Ez egy magányos világ: Mindent a kapcsolatfüggőségrőlhttp://www.life.hu/intim/20160423-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-mindent-a-kapcsolatfuggosegrol.htmlMItől szenvednek ma a párkapcsolatfüggő emberek? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Pilát Gábor elmondja véleményét a témában.Intim--A fiatalság végrendelete - Ezért nem fog működni soha egy nyitott szexkapcsolathttp://www.life.hu/intim/20160419-a-fiatalsag-vegrendelete-ezert-nem-fog-mukodni-soha-egy-nyitott-kapcsolat.html350 megosztás felett jár Mégis mit kell még eltűrnünk a férfiaktól? című cikkünk, ami elsőre persze nem hangzik valami soknak, ugyanis bármely celebsegg több lájkot kaphat ennél. Ha azonban azt nézzük, hogy legalább ennyi nő érzi ma azt, hogy az urak bizony átléptek pár fontos határt, és tiszteletlenek vele szemben, akkor ez a probléma igenis létezik, és foglalkozni kell vele. Intim--A fiatalság végrendelete - Mégis mit kell még eltűrnünk a férfiaktól?http://www.life.hu/intim/20160407-a-ferfiak-pofatlanok-tiszteletlenek-es-kiabranditoak-a-tinderen-es-ebbol-eleg.html"Bevallom férfiasan, hogy most nem a komoly kapcsolat szándékával regisztráltam a Tinderre, bármennyire is meglepő. Ha van kölcsönös szimpátia, és működik a kémia, akkor érezzük jól magunkat. Beszélgessünk, töltsük együtt a szabadidőnket, mindamellett, hogy megmarad a saját kis életünk, terünk. Mi a véleményed erről?" Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.