Egy maroknyi tinédzser feltalálta az okos óvszert!

óvszer nemi betegség intelligens
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az óvszertől mindössze a védelmet várja el az ember, de a fiatalok által feltalált új kondom ezt is egy magasabb szintre emeli.

Rengeteg extra óvszerfajta létezik, vannak ízesítettek, bordásak, vékonyak és extra biztonságot nyújtók, de alapjaiban túl sok változás nem következik be a gumik piacán. Egy maroknyi tinédzser most átváltoztatta a sima kondomot, és okos óvszert csináltak belőle.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Már több díjat is nyert az a középiskolásokból álló csapat, akik intelligenssé varázsolták a gumit.

De, vajon mitől lehet egy ilyen kis darab latex olyan okos?

Attól, hogy a gumiba beépítettek egy indikátort, ami képes felismerni különböző vírusokat az intim érintkezés során. Abban a másodpercben, hogy észleli a fertőzöttséget, világítani kezd. A különböző színek pedig különböző lehetséges betegségekre utalnak. Természetesen ilyen esetben is csak az orvosi vizsgálat adhat biztos diagnózist, de kifejezetten előnyös lehet lappangó betegségeknél - írja a Teen Vogue.

A kecskehólyagtól a szupervékony latexig - Kis óvszertörténelem (18+)

Gondoltad volna, hogy már az ókori görögök is használtak óvszert? És hogy sokáig többször használatos eszköznek számított? Tudtad, hogy Casanova is írt róla a naplójában? Hogy mikor alakult ki a mai formája? Mindezekre és még sok másra is fény derül kotontörténeti összefoglaló cikkünkből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.