Bár nem tettek házassági fogadalmat, az elmúlt tizenhárom év bebizonyította, hogy a színésznő és párja minden akadályt sikeresen leküzdenek. 

A szerelem Börcsök Enikő életének egy nehéz periódusában, a második vesetranszplantációjának idején szövődött. József a lapnak azt nyilatkozta, hogy Enikő veseátültetésének köszönhetően lelte meg igaz barátját, és ma már el sem tudná képezleni az életét a kedvese nélkül.  

Fotó: Bielik István - Origo

"Szerelem volt első látásra. Jártam be hozzá a kórházba, és meg sem fordult a fejemben, hogy elveszíthetem. Erre sem akkor, sem most nem gondolunk. Persze, próbálom óvni, és ha sokat dolgozik, levenni a terheket a válláról. Otthon például én vagyok az asszony! Ha dolgozik, akkor én főzök és csinálom a napi dolgokat" - mesélte a Borsnak József, mellyel a színésznő is egyet értett. "Nem volt kérdés, hogy vállaljuk-e a kapcsolatunkat. Még nem házasodtunk össze, de tizenhárom éve együtt élünk, és működik a dolog. Humorral lépünk túl a nehézségeken" - tette hozzá Enikő. 

Börcsök Enikő: "Kétszer majdnem megöltek"
Börcsök Enikőnek kétszer volt vesetranszplantációja, az élete perceken múlott. A színművésznő hozzátette: ha nincsenek az orvosai, ma már nem élne.