Leszbiszex és erőszak? Erről árulkodnak az erotikus álmaink

Forrás: Dreamstime -
szex álomfejtés álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte mindenkinek voltak már szexuális töltetű álmai, csak sokan titkolják. Van, hogy gyakrabban jelentkeznek erotikus utazások az álmainkban, de akár évekre is eltűnhetnek. Vajon ez mivel van összefüggésben?

Mivel a szex az élet egyik legfontosabb alapja, így nem véletlen, hogy időnként megjelenik az álmainkban is. Azonban ha szeretnéd megfejteni ezeket az álmokat, akkor először tedd fel magadnak a kérdést: mit jelent számodra a szex?

Bármennyire is nehéz elhinni, hiába szerepelnek többen az álmaidban, minden karakter valamilyen módon téged szimbolizál. Ez van. Az ember önző, és magának akar jót, magának akar üzenni.

Ne dőlj be minden álmodnak, keresd inkább a valódi jelentését Forrás: Dreamstime

Szex az exeddel

Nem, ez nem azt jelenti, hogy ki akarsz békülni vele. Ne vedd jelzésnek, és ne kapd fel azonnal a telefont, hogy felhívd és megpróbáld megvalósítani az álmodat. Több mint valószínű, hogy az álmaidban történő megjelenése néhány még fel nem dolgozott érzésedről árulkodik, de ezt ne keverjük össze a szerelemmel. Attól még, mert nyomokat hagyott a lelkedben és a fantáziádban, még nem szabad azt hinned, hogy ez elegendő az újrakezdéshez,

mert önmagában nem az.

Ha éppen egy új kapcsolatban vagy, akkor sem kell megijedni, az exeddel való álmodozás nem azt sugallja, hogy nem szereted az új párodat. Általános esetben két dologra kell gondolni hasonló szituációban:

  • Az új pasi miatt még sokszor feszült és izgatott lehetsz, ami azt eredményezi, hogy alvó állapotban az agy egy olyan már jól megszokott és kedvelt emlékhez nyúl vissza, amivel képes megnyugtatni téged. Vagyis az előző férfival történő erotikus utazás csak egy megnyugtató érzés a lelkednek, hogy bátrabb legyél a jelen helyzetedben.
  • A másik opció, hogy a mostani kapcsolatodban is ugyanazt az érzelmi mélységet éled éppen meg, mint amit már megtapasztaltál valamelyik exeddel. Tehát az álom a fejedben nem a volt pasit kapcsolja össze a te személyeddel, hanem a jelenlegi érzelmeidet párosítja össze egy már megélt, hasonló érzelemmel.
  • Forrás: Thinkstock

Szexuális kapcsolat egy rokonnal

Furcsán hangozhat, de ha nem volt ilyen traumában részed, akkor nem a szó szoros értelmében kell megtalálni az álom jelentését.

Ha lecsupaszítjuk, a szexualitás az egyik legintimebb kapocs két ember között. Így, ha te valamelyik szeretett családtagoddal hemperegsz egy erotikus álomban, akkor valószínűleg mély, őszinte és

értékes kapcsolatot ápolsz az illetővel.

Olyan kapcsolatoknál szokott még hasonló előfordulni, ahol a felek olyan fesztelenül tudnak létezni egymás társaságában, mint a szerelmesek egy pucér hancúrozás pillanatában. Tehát a rokonoddal történő szexuális álom arról árulkodik, hogy a szóban forgó személlyel nagyon különleges, és értékelendő viszonyban állsz.

A rokonoddal folytatott szex akár balul is elsülhet, hiszen teljesen mást jelent egy szenvedéllyel teli álomkép, mint az ellenkezője. Ha a szexuális álom negatív érzelmekkel párosul, akkor valószínűleg egy meg nem oldott családi konfliktusra próbálja felhívni a figyelmünket.

Minden szereplő téged testesít meg Forrás: Dreamstime

Szex azonos neművel

Ha éber állapotodban nem vagy leszbikus, akkor csak az álmaid miatt ne hidd magad annak. Az azonos neműekkel folytatott szexuális kapcsolat több dolgot is jelenthet. Életszakasztól függ, hogy kire éppen melyik magyarázat az igaz.

  • Most kezded el elfogadni önmagad. Azért vagy azonos neművel az ágyban, mert mind a két személy téged szimbolizál. Szeretkezel önmagaddal, vagyis kezdesz megbékélni a személyeddel, a testi-lelki szépségeiddel és hibáiddal egyaránt.
  • Az egyik személy téged szimbolizál, a másik pedig azt, akivé válni szeretnél. Lehet szó az álomban szereplő másik személy külső vagy belső tulajdonságairól egyaránt. Éppen valami nagy változásra készülsz magaddal kapcsolatban? Ne lepődj meg, ha ehhez hasonló álmok fognak megjelenni a fejedben éjjelente.

Attól függ, hogy a kettő közül melyik igaz rád, hogy a másik személy az álomban, aki nem te vagy, az milyen tulajdonságokkal bír: hogy néz ki, milyen a habitusa stb. Ennek alapján tudod eldönteni, hogy éppen a saját szerepedbe bújt-e bele, vagy pedig abba a jövőképbe, amivé válni szeretnél.

Szex egy hírességgel

Mindenki fejében él egy híresség, aki a szexi „Alfahím" státuszt szimbolizálja. A vele való kalandozás is több jelentéssel bírhat.

  • Ha párban vagy és mégis rendszeresen az „etalonnal" álmodsz, akkor valamiért nem vagy elégedett a jelenlegi kapcsolatoddal. Hiányolsz belőle valamit, de ez nem feltétlen a párod hiányossága. Ezek az álmok általában nem külsőségeket jelölnek, hanem érzelmeket. Az is könnyen előfordulhat, hogy nem is a szexi sztár által képviselt személyiségre vágysz, hanem arra a légkörre, amit a vele folytatott szexuális álomban átéltél. Tehát, ezt akár a saját kapcsolatodban is elérheted, ha mersz beszélni a vágyaidról.
  • Ha egyedülálló vagy, akkor jelölheti az intimitás, a szex, a szerelem hiányát az életedben. Ha frissen szakítottál, akkor a múltbéli, megszokott érzelmek hiányát mutatja, ha pedig régebben ért véget a kapcsolatod, akkor inkább a jövőbeli vágyaidat tükrözi.
  • Az is könnyen előfordulhat, hogy párkapcsolati helyzetedtől függetlenül előkerül ez az álom. Miért? Mert a híresség egy olyan társadalmi státuszt vagy egzisztenciális pozíciót jelöl, ahová te is tartozni szeretnél, amiért a mindennapokban küzdesz. De jelenthet kisebbségi érzést is önmagaddal szemben, mert esetleg elégedetlen vagy az eddig elért eredményeiddel.

Erőszakos szexjelenet


Akinek volt már része erőszaktevésben, vagy bármilyen szexuális jellegű traumában, annak feltétlen szakemberhez kell fordulnia, ha ehhez hasonló álmok jelennek meg az elméjében. Azok, akik pedig sosem találkoztak a való életben ilyen típusú bántalmazással, ne kezdjenek el rettegni, mert ez sem az, aminek látszik.

Képes vagy kiszűrni az elméd valódi üzeneteit? Forrás: Thinkstock
  • Szimbolizálhatja önmagad bántalmazását: esetleg túl magas elvárásokat fektettél le magaddal szemben, aminek nem tudsz megfelelni.
  • Lelkiismeretfurdalásod van: ostorozod magad egy olyan „bűn" miatt, amit te követtél el, és az értékrendeden kívül esik. Bünteted magad, mert mardos a lelkiismeret.
  • Valaki mást szimbolizál: aki nem fizikai értelemben bánt téged, hanem érzelmileg. Lehet szó egy igazságtalan főnökről, egy túl szigorú szülőről, egy domináns testvérről vagy egy partnerről, aki nem elég empatikus veled szemben. Minden embernél változó, hogy mit él meg bántalmazásként. Ami neked meg sem kottyan, attól más sírva fakad, és fordítva.

Szexuális aktus furcsa helyszíneken

Gondolnád, hogy a szexuális jelenethez társuló tájnak, környezetnek is van jelentősége? Főleg akkor van, ha rendszeresen változik a helyszín.

  • Jelentheti azt, hogy éppen párkereső státuszban vagy, pillanatnyilag senkihez sem kötődsz, szállsz virágról-virágra, új impulzusokat és élményeket gyűjtesz. A legtöbb embernél ez a bulizós, flörtölős időszakot jelképezi.
  • De jelezheti azt is, hogy a jelenlegi párkapcsolatodban nem találod a helyed. Nem érzed a pozíciód szilárdságát a párod életében, nem vagy biztos a dolgodban, nem tudod merre is tart az életetek. Lelki bizonytalanságról árulkodik, amiről mindenképpen érdemes lehet beszélni.

Mindig a legjobb pillanatban ér véget

Ha a szexuális aktus nem természetes módon ér véget álmodban, hanem a kellős közepén egyszer csak felébredsz, az azt jelentheti, hogy a valódi életedben problémát okoz a kommunikáció, önmagad kifejezése. Emiatt olyan események érnek téged, amiknek az ellenkezőjére vágysz, de nem mersz tenni érte.

Esetleg utalhat arra, hogy rendszerint félbehagyod a dolgokat az életedben. Nagy lendülettel beleugrasz, de nincs elég kitartásod/önbizalmad ahhoz, hogy végig vidd a terved.

Arról is árulkodhat, hogy nem tartod magad elég jónak, valami miatt úgy érzed, nem érdemled meg az élvezetet a mindennapokban. Így a jutalom lehetőségét is elveszed magadtól azáltal, hogy sosem történik orgazmus az álmaidban.

Magadnak is tudni kell megbocsátani. Forrás: Dreamstime

Fontos azonban leszögezni, hogy mindennemű álomfejtés a nagy számok törvényére, és az általában tapasztalt jelentéseken alapszik. Vagyis nincs 100%-os megfejtés, de mindenképpen figyelni kell rájuk, mert önismereti szempontból nagyon fontos információkat közölhetnek.

Ne a „nem látod a fától az erdőt" gondolkodás szerint állj az álmaidhoz, próbáld megkeresni a mögöttes tartalmat, ami az életedre igaz lehet. De ehhez első sorban légy magaddal őszinte, hiszen ha legbelül sem vallod be az érzéseidet, úgy nehéz lesz megfejteni az üzeneteket is.

Megcsalt a pasid? Ezek a férfihűtlenség okaihttp://www.life.hu/intim/20170112-ezert-hutlenek-a-ferfiak.htmlNem tudod, miért volt hűtlen a párod? Őt hibáztatod, esetleg magadat? Saját bevallásuk szerint ezért lépnek félre a férfiak! IntimThinkstockCsak az okos nőktől óvjon meg az Isten!http://www.life.hu/intim/20170102-nem-szeretik-a-ferfiak-az-okos-noket.htmlValamiért a férfiak nem tudnak mit kezdeni egy szép és okos nővel. Vajon miért viselkednek velük olyan furán? IntimThinkstockÍgy nézünk ki, ha intim helyzetben zavarnak minket - Fotók!http://www.life.hu/intim/20170105-igy-festunk-mikor-intim-helyzetben-zavarnak-minket.htmlVeled is előfordult már, hogy olyan helyzetben zavartak, amikor a hátad közepére sem kívántál volna még egy embert? Nos, valószínűleg valami ehhez hasonló arckifejezésed volt akkor. Fotók! Intim--3 napig tartó erekciót okoz az új fajta kávéhttp://www.life.hu/intim/20170105-erekciot-okoz-a-stiff-bull-uj-kave-termeke.htmlOlyan kávé került a piacra, ami minden férfi álma lesz: bizonyítottan jelentős erekciót okoz. IntimOrigo2016 legbizarrabb szexuális segédeszközeihttp://www.life.hu/intim/20170103-ezeket-szedtek-ki-emberek-testnyilasaibol.htmlAzt tudjuk, hogyha szexről van szó, akkor az emberi fantázia nem ismer határokat. De azért vannak tárgyak, amikről nem igazán értjük, hogy mi közük is van a szexhez? IntimOrigoEzek 2016 legforróbb mellei: Fotósorozat!http://www.life.hu/intim/20161215-2016-legszebb-mellei.htmlA 2016-os év is bőven tartogatott számunkra irigylésre méltó formákat, mi pedig összegyűjtöttük az év legszebb melleit. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.