Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság az egészséges táplálkozás és a testmozgás szükségessége folyik a csapból is, a paleó diétától a zumbáig hosszú a sor. Aki nem él a kínálkozó lehetőségekkel, és látszólag elhanyagolja a testét, még az is sokat foglalkozik vele. Ő is ad neki enni, inni, megmossa, ha fáradt, leülteti, sőt altatja is. A lelkével azonban a paleós, a zumbás és a tunya egészségtelen is csak nagyon keveset foglalkozik, ha egyáltalán. 

Lázasan felgyorsult tempóban lehetetlen elérni és megélni a lelki békét, amire viszont mélyen mindenki vágyik. A lázas tempó nem jelent hatékony működést, viszont bizonyossággal lázas elmeállapotot és érzelmi nyugtalanságot eredményez.

Az egyetlen módja annak, hogy lelassíts, az, hogy valóban lelassítasz. Lassítsd le az elméd! Tedd rutinná, hogy napi rendszerességgel gyakorlod a semmittevést! Forrás: Thinkstock

Az egyetlen módja annak, hogy lelassíts, az, hogy valóban lelassítasz. Lassítsd le az elméd! Tedd rutinná, hogy napi rendszerességgel gyakorlod a semmittevést! Kezdetben elég naponta öt perc. Egyszerűen csak ülj le egy kényelmes székre, csukd be a szemed, és ne csinálj semmit. Szó szerint, ahogy mondom. Ne csak a végtagjaidat ne mozgasd, belül, a „fejedben” se nézegess képeket. Megállítani csak kényszeresen tudnád az érzetek, érzések, képek áradatát, ezt ne tedd! Csupán hagyd átáramlani ezeket az elméden, úgy, hogy nem teszel rájuk figyelmet! Érzékeld a külvilágot, a szagokat, a zajokat, de ne időzz el a megfigyelésükkel, maradj benne a jelen pillanatban!

Bármilyen kezdetlegesen végzed ezt a végtelen egyszerű spirituális technikát, azt fogod tapasztalni, hogy akaratlanul is csendesedik az elméd, és egyre inkább birtokodba kerül az érzelmi kontroll.

Ezt a megélt élményt előveheted a nap során bármikor, amikor úgy érzed, hogy zavarossá vált a helyzet, vagy összecsaptak a hullámok a fejed felett.

pilatgabor.hu
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.