Manapság az egészséges táplálkozás és a testmozgás szükségessége folyik a csapból is, a paleó diétától a zumbáig hosszú a sor. Aki nem él a kínálkozó lehetőségekkel, és látszólag elhanyagolja a testét, még az is sokat foglalkozik vele. Ő is ad neki enni, inni, megmossa, ha fáradt, leülteti, sőt altatja is. A lelkével azonban a paleós, a zumbás és a tunya egészségtelen is csak nagyon keveset foglalkozik, ha egyáltalán. 

Lázasan felgyorsult tempóban lehetetlen elérni és megélni a lelki békét, amire viszont mélyen mindenki vágyik. A lázas tempó nem jelent hatékony működést, viszont bizonyossággal lázas elmeállapotot és érzelmi nyugtalanságot eredményez. 

Egyébként meg mit érsz a megszerzett kinccsel, ha nem jutsz fel vele a tengerfenékről? 

Az egyetlen módja annak, hogy lelassíts, az, hogy valóban lelassítasz. Lassítsd le az elméd! Tedd rutinná, hogy napi rendszerességgel gyakorlod a semmittevést!Forrás: Thinkstock

Az egyetlen módja annak, hogy lelassíts, az, hogy valóban lelassítasz. Lassítsd le az elméd! Tedd rutinná, hogy napi rendszerességgel gyakorlod a semmittevést! Kezdetben elég naponta öt perc. Egyszerűen csak ülj le egy kényelmes székre, csukd be a szemed, és ne csinálj semmit. Szó szerint, ahogy mondom. Ne csak a végtagjaidat ne mozgasd, belül, a „fejedben” se nézegess képeket. Megállítani csak kényszeresen tudnád az érzetek, érzések, képek áradatát, ezt ne tedd! Csupán hagyd átáramlani ezeket az elméden, úgy, hogy nem teszel rájuk figyelmet! Érzékeld a külvilágot, a szagokat, a zajokat, de ne időzz el a megfigyelésükkel, maradj benne a jelen pillanatban! 

Bármilyen kezdetlegesen végzed ezt a végtelen egyszerű spirituális technikát, azt fogod tapasztalni, hogy akaratlanul is csendesedik az elméd, és egyre inkább birtokodba kerül az érzelmi kontroll. 

Ezt a megélt élményt előveheted a nap során bármikor, amikor úgy érzed, hogy zavarossá vált a helyzet, vagy összecsaptak a hullámok a fejed felett.