Jól hangzik persze, hogy "kicsit már megbízom benned", de fogalmilag legalább annyira zavaros, mintha egy nő azt mondaná: "egy kicsit terhes lettem".

A bizalom az az állapot, amikor hiszel. Amikor anélkül kell tudnod, hogy tudnád, amikor biztosnak kell lenned, de még nincs megélt bizonyosságod. Természetesen létezik egy másik állapot is, az érem másik oldalán is van felirat. Ott az áll, hogy gyanakvás. A bizalmaddal lehet, hogy vissza fognak élni, de a gyanakvásoddal biztosan te teszed meg az első kapavágást a kapcsolatod sírja fölött.

A bizalomnak nincsenek fokozataiForrás: Thinkstock

Ha el akarod dönteni valakiről, hogy megbízható-e, első lépésben bízz meg benne. Indíts például magaddal. Ha csalódsz, szépen lassan elkezdhetsz igazán dühös lenni, viszont ha kiveszed a bizalmat egy kapcsolatból, az olyan, mintha leszerelnéd a kerekeket az autódról. Nem gurul tovább. Ha bele sem teszed a bizalmat a kapcsolatba, akkor nincs is autód. Ha saját magadban se bízol, úgy te sem vagy. Az életfunkciók működhetnek, de a lelked nem él. Ez az önbizalomhiány fájdalmas mellékhatása, amit gyakran nem tüntetnek fel a dobozon.

Ha igazán biztosra akarnál menni, bajba kerülnél, mert senkit nem lehet igazán megismerni. Valójában a bizalomtól függ minden. A testi vonzódást és a varázslatos együttlétet a kémia szüli, de a stabil párkapcsolatot a bizalom. Ugyanis ez a hűség előszobája.