Háborúban ölni erény, békében a legnagyobb bűn. Cselekedeteink jók és rosszak, bűnösek és magasztosak, és még vagy százfélék lehetnek, de mindig a szeretet vezérli őket. A vágyat az én szeretete, a tudni akarást az igazság szeretete motiválja. Az ember tettei viszont minden esetben láthatóvá teszi a kötelékeit.

Az élet megtapasztalását ellentétek, és sokszor végletek által szerezzük, hiszen ez a világ ellentétek által teremti és tartja fenn magát. A születés értelmezhetetlen lenne halál nélkül, a fény sötétség nélkül, a jóság a gonoszság nélkül.

Meg kell hogy ismerjük a félelmet, hogy bátrak lehessünk.

Attól félünk, amit nem ismerünk, amiről csak fél-elemmel, azaz fél tudással rendelkezünkForrás: Shutterstock

Amikor napfény vetődik ránk, akkor elkerülhetetlen, hogy árnyékot vessen a test. Ezzel az árnyékkal nem az a legnagyobb gond, hogy mások elől el akarjuk titkolni, a legnagyobb baj az, hogy saját magunk elől is. Rá se akarunk nézni, így meg se tudjuk ismerni, ezért kialakul a tőle való félelem. Őszintén szólva ez természetes is, hiszen attól félünk, amit nem ismerünk, amiről csak fél-elemmel, azaz fél tudással rendelkezünk.

Engedd meg, ismerd meg, barátkozz meg az árnyékkal, fogadd el a negatív oldaladat is! Ezzel nem kiszolgáltatottá és gyengévé válsz, hanem teljes emberré, aki felelősséggel, szabad akaratából, és már nem félelemből cselekszik.

Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor
"Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató."