Vannak olyan emberek, akiknek a párkapcsolat olyan, mint a zamatos és tápláló kenyér. A lelküknek kívánatos, de a gyomruknak zavarba ejtően emészthetetlen. Ugyan vágynak rá, de ez az óhaj nem több, mint egy tétel a lehetetlenre vágyó gyerek karácsonyi kívánságlistáján.

Gyakran ők is kapcsolatba kezdenek, és egy szép reggelen talán arra ébrednek, hogy házasságot kötöttek, és családban élnek, az egész azonban olyannak tűnik, mint a hirtelen jött őszülés: csak úgy megtörtént, és nem lehet visszacsinálni.

Kapható szeretőkkel van mód enyhíteni az otthoni szeretetlenségetForrás: Shutterstock

Persze manapság már kitűnő hajfestékekkel, az okostelefonok változatos applikációival csodákat lehet varázsolni a megjelenésünket illetően, és könnyen – vagy nem könnyen – kapható szeretőkkel van mód enyhíteni az otthoni szeretetlenséget. Még bűntudatot is lehet érezni, amit a dörzsöltebbek nem arra használnak, hogy megbánják a tettüket, hanem arra, hogy ez a kellemetlen érzés megvédje őket attól, hogy mást érezzenek és meglássák a valóságot.

Amíg ezeket a képességeiket fejlesztik, addig ugyan sikernek könyvelhetik el a megúszott stikliket, de azon nem szabad csodálkozniuk, hogy a készségfejlesztés végeztével összemosódnak majd a jótettek a gaztettekkel. Persze nem lesz annyira látványos, mint amikor valaki összekeveri a kígyót a kötéllel, de ennek következtében egyre kevesebb szeretetet tudnak majd fogadni, és adni is, mert csak abból tud az ember másoknak adni, amivel rendelkezik. Ez a tisztánlátással és a szeretettel is így van.