Rengetegen aggódnak amiatt, hogy mellük megereszkedik. Sajnos ezt el kell fogadni, a kor előrehaladtával ez mindenkivel megtörténik. Ugyanakkor tehetünk néhány apóságot annak érdekében, hogy minél tovább feszes maradjon.

Dr. Rebecca Brightman szülész-nőgyógyász a Cosmopolitannak elárulta, a mellek folyamatos változásban vannak. Persze van, akinek gyorsabban, van, akinek lassabban ereszkednek meg, ez nagyban függ a génektől is, valamint attól is, hogy szültünk-e vagy volt-e hirtelen fogyásunk, súlygyarapodásunk.

A szakember adott néhány tippet, amellyel némileg lassíthatunk a megereszkedés folyamatán. Nézzük, melyek ezek!

Vannak apró trükkök, amelyek késleltetik a megereszkedéstForrás: Shutterstock

Viselj a melled formájához illő melltartót

A megfelelően illeszkedő melltartó jó szolgálatot tehet nekünk, ugyanis segít leküzdeni a gravitációt, megakadályozza a duzzadást és csökkenti a menstruáció alatt fellépő kellemetlen érzést.

Viselj sportmelltartót

Ha sportolsz, akkor feltétlenül válts sportmelltartóra. Sokkal kényelmesebb, ráadásul a melleidet sem terheli.

Eddz sokat

A szakember szerint a testmozgás a legjobb dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy ne ereszkedjenek meg a melleink. Érdemes olyan gyakorlatokat is beiktatnod, amelyek serkentik a keringést a mell szöveteiben és növelik a mellizmokat, például a fekvőtámasz. Emellett persze az étkezésre is érdemes odafigyelni, ajánlott a cukros ételek kerülése és néha egy kis jegelés is jót tehet neki.