Tapasztalatom szerint, mi férfiak másképpen működünk, mint a nők. Egy szakítás után egy nő például képes telesírni egy százas papír zsebkendőt néhány óra leforgása alatt, sőt ezt a műveletet napokig, vagy akár hetekig is gyakorolja. De ezután lezárja magában az ügyet.

Egy férfi nagyobb valószínűséggel a szakítás utáni harmadik napon már máshol gyűri a lepedőt, még mielőtt lezárná, kiértékelné és elengedné az előző kapcsolatát. Melyik férj ne játszana el a gondolattal, hogy mit kezdene a szabadságával, ha nem lenne felesége? Vagy hányan várják tűkön ülve a napot, amikor a feleségük üzleti útra megy, esetleg a vidéki szülőket látogatja meg?

Egy férfinél később jön a felismerés, hogy mit is veszített elForrás: Shutterstock

Persze ha megtörténik a szerencsétlenség, és valamelyikük tényleg elveszíti a feleségét, nemcsak arra képtelenek, hogy csajozzanak, hanem arra is, hogy rendesen berúgjanak a haverokkal. Ugyanis ilyenkor jön a felismerés, hogy mit veszítettek el.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.