A mai kor embere napelemes tokból veszi elő az okostelefont, ami nyitja a kulcs nélküli elektromos autót. Sokkal többet tudunk a világról, mint korábban bármikor, csupán két dolgot felejtettünk el: élni és meghalni.

Napjainkra a szeretetet olyannyira felváltotta a kényelem szeretete, hogy a kényelmet szinte jobban szeretjük, mint magát az életet. A jóllét helyett a jólét lett a cél. A felhőtlen és az agyonfilterezett boldogság.

Ezzel szemben a halált féljük, viszont azt sem tiszteljük. De minthogy ebben a világban nincs stagnálás, valami vagy nő, vagy csökken, vagy épül, vagy pusztul, a halálfélelem sosem marad meg a halál félelménél, előbb-utóbb életfélelem lesz belőle, és akkor még okosabb kütyük kellenek, még jobb applikációkkal, hogy még jobban vakok tudjunk maradni a valósággal szemben.

Napjainkra a szeretetet olyannyira felváltotta a kényelem szeretete, hogy a kényelmet szinte jobban szeretjük, mint magát az életetForrás: Shutterstock

A Memento mori! (Emlékezz a halálra!) mondás nem egy nyomasztó teher fenyegetését jelenti, hanem azt, hogy amíg van mit enned, amíg van lélegzeted, amíg vannak élményeid, amíg tudsz szeretni, addig becsüld és éld meg az életet. Mert a tárgyaknak a használat ad értelmet, az életnek pedig a szeretet.