Pilát Gábor: Felröppenő élvezet

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor párkapcsolat kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Az instant örömök csalfa szabadsága gyakran csak kihasználásról, felhasználásról és ennek a nem várt hozadékáról, az elhasználásról szól. Azt mondjuk, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ne hatoljunk bele tövig az élvezetekbe. Helyette persze azt is mondhatnánk, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy igaz szeretet, őszinte szavak és tiszta érzések nélkül éljük, hogy csupán a felszínt kapargassuk, hogy megjátsszuk az odafigyelést, és hogy csak negédes, de hazug szavakat suttogjunk egymás fülébe a gyors kielégülés reményében. Ezekkel ugyanis egyre távolabb kerülünk a „szeretni, tisztelni és elfogadni" összhangjától, így a valódi énünktől is.

Az instant örömök csalfa szabadsága gyakran csak kihasználásról, felhasználásról és ennek a nem várt hozadékáról, az elhasználásról szól. Forrás: Shutterstock

Látszólagos kasszasikerre manapság a jelen nem lévő ember mozija számíthat, ami a hamis valóságban játszódik, ahol az őszinteség elől menekülő ember a főszereplő. A happy end persze kétséges, hiszen saját maga elől menekül az illető.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.