Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

– Hogyan engedjem el a múltat?
– Hogyan teszed le a nehéz bevásárlószatyrot, amikor belépsz a lakásba?
– Milyen kérdés ez? Egyszerűen csak leteszem.
Tedd ezt a múltaddal is.

Ez nem azt jelenti, hogy fejet kell hajtanod a mostanában divatos „Nem működik a kapcsolatod? Zárd le, engedd el és lépj tovább!" jelmondata előtt. Illetve nem pontosan azt, mert a kapcsolat lezárása lehet, hogy csupán a sérülékenység félelme és a nehezebb helyzetekből való menekülés kényszere lenne.

A kapcsolat lezárása lehet, hogy csupán a sérülékenység félelme és a nehezebb helyzetekből való menekülés kényszere lenneForrás: Shutterstock

A kapcsolat lezárása csak az egyik választási lehetőség, a másik a rossz minta felismerése, a negatív mechanizmusok és így a hiba szülte szenvedés felszámolása.„Már a házimunkából is csak a szellőztetésben veszi ki a részét, vagy „Mostanában csak akkor van itthon rendes vacsora, ha rendelek magamnak."
Amikortól ezek a mondatok elhangzanak, illetve már ezen gondolatok megfogalmazódnak, már nem játszunk. Onnantól fogva csupán részt veszünk a játszmában. A játszma neve: élethamisítás.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Olvass még többet Pilát Gábortól: