Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A desszert után hiába iszod édesítővel a kávét, hiába kérsz bocsánatot, miután tapintatlan voltál, ha a bocsánatkérésed csak arra szolgál, hogy megkönnyebbülj, és hogy a hibáidat törölve tiszta lappal folytathasd az ámokfutást.

A gyakori bocsánatkérés ráadásul olyan, mint a felvizezett leves. Hígul, miközben a szakadékba rántja a szavahihetőséget is.

"Hiába kérsz bocsánatot, miután tapintatlan voltál, ha a bocsánatkérésed csak arra szolgál, hogy megkönnyebbülj."Forrás: Shutterstock

Karácsonykor mindenki képes szeretni, a gond a többi 364 nappal van. A karácsony lenne a bűnös? Nem. A legnagyobb bűn, ha nem szeretsz eleget. Úgyhogy szeresd, mert ha nem teszed, megteszi más, te pedig hiába keresed a visszajátszás gombot a billentyűzeten.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

 

Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - A szeretet szerény