Agyonlőttek négy embert a festői Francia-Alpokban - Két kislány maradt életben

gyilkosság lövöldözés Franciaország tragédia Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három agyonlőtt ember holttestére bukkantak egy gépkocsiban szerdán a Francia-Alpokban, egy negyedikre pedig a közelben találtak rá - jelentették be este a hatóságok.

Franciaországban, Chevaline falu közelében, egy erdei úton parkoló BMW-ben holtan találtak egy férfit és két nőt. A halott anya lábai alatt találtak meg egy sértetlen kislányt körülbelül nyolc órával a holttestek felfedezését követően. A 4 éves gyermek angolul beszél, és annyit tudott felidézni, hogy sikoltásokat és zajokat hallott.

Az autóban talált személyek valószínűleg a 4 éves kislány apja, anyja és nagymamája - mondta az ügyben nyomozó chambery-i rendőrség kapitánya, Benoit Vinneman. Az incidensnek van egy negyedik halálos áldozata is, egy biciklista, akinek holtteste a gépkocsi előtt hevert. A férfi állítólag helyi lakos volt. A hatóságok találtak egy másik kislányt is, aki a négyéves lány nővére. Életveszélyes sebesülésekkel szállították kórházba szerda este, ugyan már stabilizálódott az állapota, de még napokig kórházi kezelésre szorul. A gyermeket három lövés érte.

Forrás: MTI/Norbert Falco
Forrás: MTI/Norbert Falco

A család a Saint Jorioz kempingből tűnt el szerdára virradó éjjel. Az autóban a holttesteket egy arra járó kerékpáros vette észre szerda délután négy óra körül, a festői szépségű, a turisták körében rendkívül népszerű Chevaline falu határában, egy erdei úton. Az "első számú elmélet" az, hogy rablótámadás történt, amely vérfürdőbe fordult át. Ugyanakkor a nyomozók semmit nem zárnak ki, így azt sem, hogy "családi dráma" történt. A The Daily Telegraph brit napilap felvetette annak lehetőségét, hogy egy előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságról van szó, amelynek során a tettes arra is nagyon ügyelt, hogy ne maradjon szemtanú.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.