karácsony film mozi szórakozás program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi ünnepek alatt a szabadidőt kihasználva - és a bejglievésbe belefáradva - sokan választják a mozizást közös programként. Ha nem tudnád előre, hogy idén miket érdemes választani a kínálatból, mi segítünk.

1. A hobbit

Középföldére utazni jó, írtuk A hobbitról szóló kritikánkban , és a törpös-hobbitos-mágusos fantasy még akkor is jó szórakozás az egész család számára, ha csak A Gyűrűk Ura eggyel gyengébb kiadásának tűnik. Azt mindenképp kalkuláld viszont be, hogy a játékideje bő két és fél óra, szóval egy félnapos program lesz vele a mozizás. Ja, és nem ér véget a sztori a film végén...

Kikkel nézd meg?
Minden korosztálynak ajánlható, kivéve a legkisebbeket, hiszen a cuki törpök mellett azért félelmetes orkok, trollok és véres csaták is láthatók benne.


2. A nyomorultak

Csak december 27-étől játsszák a mozik ezt a nagyszabású musicalt, szóval pár napot várni kell rá karácsony után, de úgy tűnik, megéri - legalábbis a műfaj kedvelőinek. Victor Hugo klasszikus regényéből (és a belőle készült Broadway-musicalből) grandiózus mozit hoztak össze, rengeteg világsztárral és színes-szagos látványosságokkal. A játékidő ez esetben is jó hosszú, ahogyan az egy napóleoni időkben játszódó epikus élettörténethez illik.

Kikkel nézd meg?
Barátnőkkel, nőrokonokkal. A musicalkedvelő férfi feltalálásán még dolgoznak a tudósok, a gyerekek pedig unnák a filmet.

3. A hét pszichopata és a si-cu

Ha valami vicces és egyben agymunkát is kiváltó filmre vágysz, továbbá a filmes erőszaktól sem irtózol túlzottan, akkor A hét pszichopata és a si-cu a neked való választás, ahogyan ezt a kritikánkban is megírtuk róla. A nagymenő gengszter kutyáját ellopó szélhámosok és forgatókönyvíró haverjuk nemcsak a balhékba, de a saját filmjükbe is belekeverednek.

Kikkel nézd meg?
A pasiddal, férjeddel, tinédzser korú gyermekeddel. Élvezni fogják, téged meg jófejnek gondolni, ha ezt választod.

4. Nejem, nőm, csajom

Ha magyar filmre vágysz karácsonykor, itt a Nejem, nőm, csajom, ami nem olyan bugyuta romantikus vígjáték, mint amilyennek a címe alapján tűnik. Négy nő négy története jelenik meg benne, persze mindig a pasikkal van a baj, a sztorik pedig hol viccesek, hol drámaiak, hol groteszkek - olyan kiváló színészek előadásában, mint Rudolf Péter, Schell Judit, Stohl András vagy Kovács Patrícia.

Kikkel nézd meg?
A pároddal vagy a barátnőiddel. Mindenképp olyannal, akivel utána beszélgethettek a felvetett párkapcsolati kérdésekről.



5. Pi élete

Az évvégi díjszezon egyik nagy slágere, sőt az Oscar-díj egyik esélyese is a Pi élete, melynek hihetetlen, mesés története azt beszéli el, ahogyan egy hajótörött indiai fiú hónapokat tölt el az óceánon - egy csónakban egy bengáli tigrissel. A lenyűgöző látványvilágú film 3D-ben (is) élvezhető, a végére pedig egy igazán ütős csavart is tartogat.

Kikkel nézd meg?
Szinte bárkivel. A legkisebb gyerekek és a cinizmusra hajlamosak kivételével bárki számára élményt fog nyújtani.

6. Az öt legenda

Ha az a cél a karácsonyi mozizással, hogy a család legfiatalabb tagjait némi szórakozáshoz juttasd, netán el kell őket távolítani otthonról, amíg a többiek feldíszítik a fát, akkor Az öt legendát válaszd! Ebben az animációs filmben a mesevilág híres figurái (a Télapó, a Húsvéti Nyúl, a Fogtündér, a Homokember és Dér Jankó) állnak össze egy afféle szupercsapattá, hogy megmentsék a gyerekek hitét a fantáziában. (Amennyiben pedig a hozzád legközelebbi moziban esetleg még játsszák a Rontó Ralph című animációs filmet, azt is szívből ajánljuk ugyanerre a célra.)

Kikkel nézd meg?
Gyerekekkel és azokkal, akik szívesen mennek gyerekekkel moziba.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.