boldogság világvége Judy Madár Vera Dukai Regina Sütő Enikő tragédia ezotéria várakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén december vége felé elpusztul a világunk. Először egy bolygótól leáll minden, ami árammal megy - ez már önmagában világkatasztrófa -, majd minden megszűnik létezni, hiszen a maják is megmondták. Vagy mégsem? A Life.hu arra volt kíváncsi, vajon mit szólnak mindehhez a hazai sztárok.

Már sokszor túléltük a világvégét

A mostani világvége-hangulat szinte semmi a korábbiakhoz képest. Már majdnem ezer éve rendszeresen bejelenti valaki, hogy mindenestül elpusztulunk. Toledói János asztrológus 1186-ra jósolt vízözönt, ami persze nem történt meg. Ennek ellenére az 1500-as években Johann Stofler ismét előhozta az elméletet, hiszen abban az évben nagy szárazság pusztított. A különböző vallási csoportok, szekták is rendszeresen hiteltelenné teszik magukat a világvége-időpontokkal. Ennek ellenére többen rendületlenül tovább várják - Jehova tanúi anno 1914-re jósolták a pusztulásunkat, de mostanában a jóval biztonságosabbank tűnő 2914-es dátumot hirdetik.

A maják naptára sem ígér katasztrófát

Az idei pánik egy részét a maják naptára okozta. Bár műszereik nem voltak, ez a nép valóban zseniális dolgokat fedezett fel a világunkról: többek között a bolygók mozgásával is foglalkoztak, tapasztalataikról pedig feljegyzéseket készítettek. Mindezek képezték a bonyolult és viszonylag pontos naptáruk alapját, melynek egyik ciklusa 2012-ben véget ér. Azt viszont egyetlen maja feljegyzés sem állítja, hogy ez a világ végét is jelentené - és ezzel még a celebek is egyetértenek.

Judy, a Groovehouse énekesnője a karácsonyra készül a világvége helyett: "Nem azért szültem gyereket, hogy eljöjjön a világvége. Nagyon remélem, hogy van egy kis időnk egymással. Nem igazán hiszek ebben a cirkuszban. Persze nem tudni, mi lesz, de egy párszor már eljött a világvége, és ahogy akkor, úgy most sem történik semmi az égadta világon. Ugyanúgy készülök arra a napra, mint bármelyik másikra, és azt hiszem, senki nem mondja le a koncertjeit. Abban viszont bízom, hogy szebb és jobb jövő jön, egy új kor kezdete, amikor a rossz és a gonosz dolgok nagy része eltűnik a világból, mert amiben sokan mostanában élnek, az az igazi világvége."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Madár Vera, a Jóban Rosszban színésznője a szeretetben reménykedik: "Nagyon bízom benne, hogy semmiféle olyan értelemben vett világvége nem következik, ami az emberiség végéhez vezetne. Egy spirituális változásban bízom, ami pár éve már elkezdődött. Sokkal több ember nyitott Isten felé és keresi a lelki tisztulás útjait, és ennek folytatása vár ránk 2012 után is. Abban bízom, hogy az emberek más tervet fognak követni, mint manapság, amikor már ember embernek lett farkasa, és erkölcstelenség uralkodik a világban."

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Dukai Regina nem törődik a vészjósló elméletekkel: ,,Nem foglalkozom a világvége-riogatással, lehet, hogy lesz valami változás a világban, de nem ilyen jellegű. Élem az életem, és remélem, hogy lesz jövőnk. Azért sem foglalkozom ezekkel az elméletekkel, mert mind negatív, én pedig utálom, hogy mindenben a negatív dolgokat látjuk."

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

Sütő Enikő modell szerint minden másodpercben világvége van: "Azt gondolom, hogy mindenkinek minden másodpercben világvége van, mert minden másodpercben lezárul valami, és kezdődik egy merőben új. Globálisan vannak fejtegetések, amiknek van alapja, de alapvetően a világvége bennünk zajlik, és csak annyira kifelé, amennyire a gondolatunk megteremti azt. Hétmilliárd embernek ugyanennyi világvégéje lesz, hiszen most lesz egy rezgésváltás, de az mindenkinek mást jelent majd, mivel egy belső változást kényszerít ki. Ez a világ így nem működik, ezt észre kell vennünk, és el kell jöjjön egy szeretettel teli világ, erre leszünk most áthangolva."

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.