Damu Roland kúria felülvizsgálati kérelem börtönkonyha színész börtön tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bármennyire is jólesett volna az utolsó szalmaszálba görcsösen kapaszkodó Damu Rolandnak, hogy a tárgyalásán valamely családtagja részt vegyen, ezt az apró örömöt nem élhette át. Sem édesapja, sem barátnője nem volt jelen Damu utolsó tárgyalásán.

Damun nem fogott ki a kilenchavi börtönkoszt, szemmel láthatóan jó súlyban van a tiszalöki börtön konyháján dolgozó férfi. A színésznek az elzárt hónapok után végre ismét lehetősége volt szakmája gyakorlására, ugyanis ismét előadhatta saját álláspontját Palácsik Tímea megerőszakolásáról. Roland még nem esett ki a színészi gyakorlatból: szavai határozottan és meggyőzően hasítottak a tárgyalóteremben.

Fotó: Nagy Attila [origo]
Fotó: Nagy Attila [origo]

"Ártatlan vagyok, nem követtem el egyetlen vádpontot sem. Azért jöttem ide, hogy segítséget kérjek önöktől, mert nem követtem el azokat a bűncselekményeket, amikkel vádolnak. Damu Rolanddal poénkodnak, viccelődnek, showműsorokban parodizálják. Az egész életem tönkrement. Kérem szépen, adjanak egy esélyt és lehetőséget arra, hogy ez bebizonyosodjon, engedjék meg, hogy szabadon elmehessek innen. Ne kerüljek börtönbe" - mondta a színész.
A tárgyalóteremben nem volt jelen Damu édesapja és utolsó barátnője sem. A családot egy idős férfi képviselte, aki a ruhatárnál a Life.hu tudósítójával megosztotta, hogy őt kérték meg, képviselje a családot. Hogy az édesapa miért nem jött el, azt nem árulhatta el.
"Nem jött el Roland barátnője. Megfigyeltem, amikor belépett a terembe, nagyon alaposan körülnézett, őt kereste. Nagyon csalódott lehet, hogy nem jött el"- osztotta meg velünk a férfi.

Damu tavaly januárban térdenállva, rózsa- és liliomcsokorral jegyezte el aktuális kedvesét, Juditot, aki igent mondott. A színész szerint a nő segített kilábalni neki az alkohol fogságából. Damu Rolandot korábbi szerelme fogva tartásáért és megerőszakolásáért négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.