Dopeman csalással vádolja az Eurovíziós zsűrit

dalverseny Dopeman zsűri csalás vádaskodás énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dopeman azóta támadja az Eurovíziós Dalfesztivál zsűrijét, amióta dalával nem sikerült bejutnia a legjobb harminc közé. A rapper azt állítja csalás történt - tudta meg a Life.hu.

Egymásnak fesztült Dopeman és Rákay Philip, az M1 intendáns programigazgatója a Class Fm Morning Show című műsorában. "Érdekesnek találom az egész elbírálást és azt a folyamatot, ahogy ez működik. December 31-ig be kellett adni egy dalt magyarul, angolul, esetleg klippel és egy portfolióval - én ezt megtettem. Múlt héten Mohamed Fatima, a Voice versenyzője egy szerkezetkész dalról beszélt. Arról is szó volt, hogy csak magyar nyelvű dallal lehet indulni, ehhez képest Kállay-Saunders András a 'My baby' című dallal jutott be. Nem gondoltam a saját dalomat annyira komolyan, de rávilágít az eset arra, hogy mennyire komolyan folyik az elbírálás Magyarországon. Nem arról van szó, hogy savanyú a szőlő, nem izgatom én magam és nem kaptam infarktust, csak ez az eset alkalmat ad nekem arra, hogy tükröt mutassak Magyarországnak" - nyilatkozta Dopeman.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A vádakra Rákay Philip, a dalverseny zsűritagja, így reagált: "Készültem arra, hogy valami elindul Dopeman részéről, ha nem jut be a dala. Az a baj, hogy olyan dolgokat sorolsz, amelyek sajnos nem igazak. A Fatima dala egy abszolút kidolgozott dal volt, amit mi hallottunk. András dalának valóban az a címe hogy 'My baby', viszont magyar szöveggel szerepel. Nem kizáró ok, hogy egy dal címe angol legyen. Nekem azért fáj ez a dolog, mert az elmúlt 10-15 évben, nem ment ilyen tiszta kiválasztás, mint tavaly és idén. Amikor hallgatjuk a dalokat, nem tudjuk ki énekel és a szavazás titkos. Amikor egyenlő pontot kapott két dal, hosszas viták mentek arról, melyiket válasszuk. Rühellek mindenféle mutyit és kellemetlen történetet" - cáfolta Rákay a vádakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.