Eltemették Kézdy György színészt

halál temetés színész tragikus körülmény Kézdy György Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap délelőtt hagyományos zsidó szertartás szerint helyezték végső nyugalomra Kézdy Györgyöt.

A család, rokonok mellett számtalan barát, kolléga és a színész tisztelői rövid idő alatt megtöltötték a Kozma utcai zsidó temető szertartási épületét. Székhelyi József versben búcsúzott jó barátjától, akivel 2004-ben közösen alapították meg Az Élet Menete Alapítványt.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Forrás: MTI/Kovács Attila

"Visszahívlak! Emlékszem, ezt mondtam neked utoljára a telefonba, de nem tettem. Tudtam, hosszasan győzködnélek, hogy még van remény, de a gyenge lábakon álló, mégis racionális érveimet határozott pesszimizmusoddal azonnal szétrombolnád. Nem hívtalak. Sajnálom!" - emlékezett vissza Fodor Tamás színész barátjára a "súgók rémére és egyben kedvencére".

A gyászmenet hagyományőrző módon többször megállt, míg a hosszú, kacskaringós úton elértek Kézdy végső nyughelyéhez, ahol özvegye, menye és lányunokái után a gyászoló tömeg minden tagja egy-egy kavicsot helyezett a leeresztett koporsóra. A sírnál fia, Kézdy Márk héberül búcsúzott apjától - írja a Blikk.

Kézdy György a Szomszédok Virág doktoraként lett országosan ismert. Kollégái zárkózott embernek ismerték, magánéletéről is keveset lehetett tudni. Erős dohányos hírében állt, azonban amikor 2005-ben rákot diagnosztizáltak nála, letette a cigarettát. Betegségét kollégái, barátai előtt is titkolta. Az év elején gyomorfertőzéssel került be az Uzsoki utcai kórházba, majd február 8-án, néhány nappal 77. születésnapja előtt saját akaratából vetett véget életének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.