A címlaplány - Amikor a vetkőzés sem segít

modell a nap cikke címlap reality show Havas Henrik Holdampf Linda Nánási Pál A címlaplány Horváth Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz lánnyal elhitették, hogy ha elég törtetők, övék a tuti. Megnéztük A címlaplány első két adását. Nagyon élveztük, és emiatt egy kicsit szégyelljük magunkat.

Hogy miért nézünk valóságshow-t, ezernyi tanulmány, szakdolgozat és gúnyos cikk boncolgatta már, de alapvetően még azok is megértik valahol, akiknek semmit nem mond a Renato név és még titokban sem nézték meg éjjel a neten a ValóVilág szexjeleneteiből komponált bestof-videókat. Szeretünk kukkolni, imádjuk utálni és utáljuk imádni a szereplőket. Egy-egy epizód után, a reklámszünetben pedig örömmel nyugtázzuk, hogy na, ezeknél azért mennyivel okosabbak vagyunk, ugye, kicsim? Várjál, el ne kapcsolj, ez a Michael Dudikoff-os film még jó is lehet!

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Azt viszont kevesen értik, hogy miért jelentkezik bárki ilyen műsorba. Kinek éri meg, hogy zuhanyzás közben is kamerák pásztázzák, hogy az összes elfuserált be- és elszólását, böfögését és ásítását egy előre kitalált sztori mentén vágják össze? Na jó, azt el lehet képzelni, hogy van, aki úgy gondolja, tízmillió forintot vagy egy házat még ez is megér. A Viasat legújabb realityje, A címlaplány azonban még ilyesmiket sem ígér. A gátlástalanul profi Éden Hotel szellemiségére és a Topmodell leszek témájára felhúzott műsor tétje potom hárommillió forint, illetve az a kétes dicsőség, hogy a nyertest egy évig foglalkoztatja egy másodvonalbeli celebhetilap - aki szerint ez a sztárság, az meg is érdemli. Nézzük hát, kikről van szó!

http://www.youtube.com/v/_BYYj5_YQlk?version=3&hl=en_US&rel=0">

Az orbitális plázareklámmal egybekötött bevonulás máris sokat elmond, a szerkesztők ügyeltek arra, hogy egyik lány se térjen el túlzottan a kívánatos nagyszemű-pálcikalábú ideáltól, továbbá egyik se legyen túlzottan okos. Jól is néznénk ki, ha egyéni gondolatok, urambocsá' (ön)kritikus attitűd bomlasztaná a címlapért vívott szent háborút. A szegény ember Rihannája, a szegény ember Beyoncéje és a szegény ember Mihalik Enikője mellett van itt Miss Hungary és az ő húga, továbbá egy hangsúlyozottan vidéki és még hangsúlyozottabban hátrányos helyzetű kislány, aki azzal kezdi, hogy nála bizony a nyomorból való kitörés a tét, és különben is, tegye fel a kezét, aki egyedül nevel egy tizenöt éves öccsöt. Senki sem tette fel. Akad még egy őszintén cuki orosz teremtés is, Aljuna, a magyart ugyan töri, de valamilyen bizarr kattanásnak hála politikusi pályára - egyenesen képviselőnek - készül. Mi drukkolunk, az ő szájából valószínűleg még a rezsicsökkentés is szexin hangzik. Ki tudja, a keleti nyitásnak hála talán sikerül is neki, ha igen, biztosan az ő nevéhez fűződik majd a magyar politikatörténet legviccesebb parlamenti eskütétele.

Mire mind a tízen összegyűlnek, már világos, hogy a legkeményebb arc - a főszereplő, ha úgy tetszik - a saját magabiztosságára kétségbeesetten rájátszó, félkopasz, "kívül-belül egzotikus" Szandra, aki rendkívüli alázattal rögtön a tápláléklánc csúcsára helyezi magát. Nem sok magához méltó ellenfelet lát, akiben mégis konkurenciára lel, azt sejthetően válogatott módszerekkel intézi majd el. Az első éjszakán alig alszik, hiányzik neki a szex, Nánási Pál lencséje előtt pedig már vetkőzne, ezzel egyébként nincs egyedül. "Laura, te már soha nem leszel címlaplány" - búcsúzik Horváth Éva az első kiesőtől. Talán nem is baj, hogy a zsűri megmentette őt saját magától, kemény szakma ez (mármint a címlaplányság, értitek), ezt Nánási is hangsúlyozza. Pedig megtett mindent, szegény, nem győzött vetkőzni a fotózáson, mi ez, ha nem szexiség, merészség, elszántság és érdekesség? Ez ugyanis az igazi címlaplány négy ismérve, ha valaki nem tudta volna.

A második rész sokkal viccesebbnek és érdekesebbnek ígérkezik az elején, a fotózás után most a televíziózás világában véreztetik ki rituálisan a maradék kilenc lányt, nem is akárhogyan. Müller Attila minőségellenőrként szembetalálja magát a lányok közt az excsajával, Az orosz Aljonka zseniálisan oldja meg a betelefonálós-pénznyerős műsor vezetését, Miss Hungary Maya félanalfabétaként küzd a hírolvasással (nyugi, csak bestresszelt), a többiek is csak egy árnyalattal jobbak, úgy tűnik, ez is kemény szakma. A készítők tényleg nem bíztak semmit a véletlenre, a gazellacsordára mindezek után ráeresztik Havas Henriket, aki kíméletlen vallatótisztként vegyíti az újságírói rutint a pszichológiai terrorral. Aljuna megint elképesztő, szerencséjére lövése nincs, ki az a Havas Henrik, a Tanár Úr módszereire pedig még akkor is immunis marad, amikor megtudja. Szandra férfias kézfogással próbálkozik, hiába: Havas először lezöldségesezi, majd a melleit fixírozza - nem tudjuk hibáztatni.

http://www.youtube.com/v/1FIsAZUZANk?version=3&hl=en_US&rel=0

A kifutón játszódó verseny alatt a zsűrié a főszerep, Havas szájából elhangzik a girnyó szó, Hujber Ferenc szerint végig neki játszottak, Holdampf Linda stylist hiányolta a törekvést, hogy őt is elcsábítsák. A kihívó ruhában vonuló Amina folyamatosan az ajkait rakosgatta, ezzel sajnos egyikük sem tudott mit kezdeni, pedig Havastól vártunk volna egy különösen kreatív beszólást. A legjobbnak Aljuna találtatott, méltán, Szandra éppen hogy marad egy Tom Cruise ihlette védőbeszéd után, úgyhogy a kavarásfaktor megmentve.

Mit is gondoljunk A címlaplányról két adás után? Két dolog biztos: hogy igazi trashműsorral van dolgunk (tíz lánnyal elhitették, hogy ha elég törtetők, egy kétes nyereménynek hála van esélyük a tutira), és hogy nézni fogjuk. Nem is tudjuk, miért. Azt hiszem, erre mondják, hogy bűnös élvezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.