felvételi pótfelvételi diák felsőoktatás ponthatár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A pótfelvételit pedig pénteken hirdetik meg.

Izgulhatnak a felvételizők - a Felvi.hu oldalon este nyolc órától lesznek elérhetők a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárai. Ezeket okostelefonos és facebookos alkalmazás segítségével is meg lehet majd nézni - írja az MTI.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

Diákok a tavalyi ponthatár kihirdetésénél

Az idei felvételi eljárásban a diákok által elért összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozzák meg a ponthatárokat. Ezek alapján állapítják meg, hogy a tanulót felvették-e, és ha igen, hová. Akiknek most nem sikerül bejutniuk, a pótfelvételin újra jelentkezhetnek. Idén az általános felvételi eljárásban több mint 95.000-en jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. A sláger az ELTE volt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy 12 oldalas tájékoztatót készített a leendő felsőoktatási hallgatóknak. A kormány honlapjára felrakott dokumentumból kiderül, hogy a ponthatárok szerda esti kihirdetése után 15 napon felül lehet fellebbezni az intézmény döntése ellen. A pótfelvételit pénteken hirdetik meg, a döntést augusztus végén hozzák nyilvánosságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.