Bereczki Zoltán Cserna Antal Schmied Zoltán bemutató káosz színész pr-cikk Pokorny Lia nevetés Centrál Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A függöny felgördül, és senki sincsen készen. Csillogás helyett káosz, kétségbeesés helyett két óra tömény nevetés várja a nézőket a szó szerint kulisszahasogató komédiában, ahol színéről és visszájáról is megnézheted, hogy készül (és megy tönkre) egy színházi előadás. Michael Frayn: Függöny fel! című darabját ajánljuk a figyelmetekbe.

Színházba járni eleve jó, hát még ha a színfalak mögül leselkedhetünk. Takarásban hamar kiderül, hogy bár látszatra minden rendben van az előadás körül, a valós események káosszal és csőddel fenyegetnek, és hogy a szituációkon már csak röhögni lehet, mert ugyebár nyilvánosan sírni mégsem kéne... Ezt az élményt nyújtja a Centrál Színház új előadása, Michael Frayn: Függöny fel! című darabja anélkül, hogy a kulisszák közé szorulnánk, elhagyva a kényelmes színházi széket, ahová a jegyünk szól.

Fotó: Rick Zsófi
Fotó: Rick Zsófi

No persze azt nem tudjuk garantálni, hogy a székről nem fogunk leesni nevetés közben. A szerző elénk tár minden létező bakit, pechet, emberi hibát és akadályt, aminek hatására a dolgok nem a megfelelő irányba haladnak. Pedig műveszemberek között az a mondás járja, hogy egy munka akkor jó, ha jó emberekkel, jó munkát, jó pénzért végezhetünk, és ha ebből az állításból kettő igaz, akkor az adott feladatot el lehet vállalni. Csakhogy a darabbeli darab pocsék, a kollégák kapcsolata minimum a "bonyolult" címkét kapná, a díszlet-összedőlés mellett persze időhiánnyal is küzdenek, és mindent összecsapnak, aminek hatására a feszkó egyre csak nő. A sziporkázó humorral előadott problémák túlságosan is ismerős helyzetet teremtenek: ami elromolhat, az el is romlik.

Fotó: Rick Zsófi
Fotó: Rick Zsófi

A Centrál Színház remek színészei: Pokorny Lia, Schmied Zoltán, Bereczki Zoltán, Cserna Antal - és itt felsorolhatnánk a darab összes színészét - igazán elkényeztetnek bennünket, vérbeli komédiásként egyetlen pillanatra sem hagyják nyugodni a nevetőizmainkat.

Itt megnézheted, mit gondolnak a férfi főszereplők a darabról:

(A felvételt a Centrál Színház bocsátotta rendelkezésünkre, készítette: Rick Zsófi.)

És még egy érv amellett, hogy okvetlenül nézd meg ezt a remek komédiát: Bagossy Levente díszlete, amelyet a darab során színéről és fonákjáról is megcsodálhatsz.
Az előadást legközelebb október 26-án szombaton, majd november 3-án vasárnap láthatod a Centrál Színház Nagyszínpadán!

További érdekességek és jegyvásárlási információk: www.centralszinhaz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.