Egyre több az áldozat a brit viharban

orkán áram Wales British Airways Ryanair közlekedési káosz Heathrow repülőtér vihar Budapest Airport Wizzair Nagy-Britannia fennakadás járattörlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi öt év legnagyobb vihara érte el Nagy-Britannia déli részét és Walest. Egyre több halálos áldozatról érkezik hír. Repülőjáratokat töröltek, vasútvonalakat állítottak le, százezrek maradtak áram nélkül. A Budapest-London járatokon azonban nem tapasztaltak nagyobb fennakadást.

Óriási a káosz Nagy-Britanniában. A vihar során, amely hétfőn hajnalban elérte Walest és Anglia déli harmadát, beleértve Londont is, meghalt egy 17 éves lány: épp aludt, amikor egy fa rádőlt otthonára. Életét vesztette egy 50-es éveiben járó férfi is Watfordban, akinek kocsijára dőlt fa. Elhunyt egy kenus is, akit a felduzzadt Tees folyóból húztak ki, miután felborult kenujával. Egy 14 éves fiú pedig valószínűleg megfulladt még vasárnap Kelet-Sussex-nél - tudósít a Daily Mail.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ilyen magas hullámok csapnak fel egy walesi kikötőben

A legnagyobb brit repülőtéren, a Heathrow-n eddig több mint 130 járatot töröltek. Dél-Anglia és Wales több kikötőjében töröltek számos vasárnap esti és hétfői kompjáratot is. A vonatok is nagy késéssel járnak, köztük a Gatwick Express, a Stansted Express és a délnyugati szerelvények. Az utakon is káosz van: az erős szélben fák dőlnek ki. Már 270 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Brighton

110-150 kilométeres óránkénti sebességű széllökések jellemzőek, amelyek már hurrikánerősségűnek számítanak. Cornwall, Dorset, Hampshire és Sussex térségéből áradásokat jelentettek. A délnyugat-északkeleti irányban haladó frontrendszer várhatóan hétfő délutánra hagyja el Nagy-Britanniát az Északi-tenger felé - írja az MTI.
A Life.hu egykori munkatársa szerint, aki Windsorban lakik, azt mondja, a vihar ott nem tűnik olyan jelentősnek. Szerinte csak nagyon elővigyázatosak az angolok. Ennek ellenére reggel nem sikerült bejutnia Londonba vonattal, az érintett járatot ugyanis törölték.
Közben egy másik kint élő honfitársunk, aki Londontól másfél órára, Portsmouthban lakik, a következőt osztotta meg szerkesztőségünkkel: "nagyon durva volt a vihar. A csukott ablakunkon befújt a szél, beesett az eső, de annyira, hogy másnap ki is kellett cseréltetni az ablakot. A fürdőszoba is beázott, így most van munka bőven."

A hétfő hajnali járatok rendben felszálltak Budapestről Londonba - mondta a Life.hu-nak Kurucz László, a Budapest Airport szóvivő-helyettese. Ez egy WizzAir és egy Ryanair gép volt. Hozzátette: a vihar főleg a British Airways London Heathrow járatait érintette. Felhívta a figyelmet, hogy a WizzAir egyik londoni járata várhatóan három és fél órás késéssel, délután indul majd Budapestről, de nem az orkán miatt. Járattörlésről nincs információjuk. Arra kérik a London felé tartókat, hogy tájékozódjanak az aktuális menetrendről a Budapest Airport honlapján vagy a légitársaságok oldalain.

Jövő héten is 20 fok körül leszhttp://www.life.hu/legykepben/20131027-idojaras-2013-oktober-vegen-milyen-ido-lesz.htmlDr. Csernus: "Elérkeztem a végére"http://www.life.hu/legykepben/20131026-szily-nora-sztarszerzonk-dr-csernus-imre-pszichiaterrel-lifenetworkon-beszelget.htmlEsküvőt szervez Muri Enikőhttp://www.life.hu/legykepben/20131025-muri-eniko-eskuvoszervezoi-tanfolyamra-iratkozott-be.htmlIdegen nő mellét fogdosta volna Berkihttp://www.life.hu/legykepben/20131026-idegen-no-mellet-fogdosta-volna-berki-krisztian-a-tv2-hal.htmlFejek hullanak Alföldi új darabjábanhttp://www.life.hu/legykepben/20131026-alfoldi-roberttel-stohl-andrassal-kerekes-jozseffel-es-jaro-zsuzsaval-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.