Zaha Hadid tervezés katari al-Vakrah-stadion stadion vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl drága, túl nagy és túlságosan hasonlít egy vaginára a katari világbajnokságra készülő aréna, ezért támadják a híressé vált vb-stadion terveit és megálmodóját. 

Az iraki származású, Londonban élő Zaha Hadid által tervezett katari al-Vakrah-stadiont 2018-ban adják át, nyolcvanezer nézőt tud majd befogadni, akiknek izgalmas, új élményben lesz részük, ígéri a tervező - írja a Sportgéza. Az építmény sokak szerint vaginára hasonlít.

Íme a készülő stadion Forrás: Quatarliving.com

Hadid hasonló arénát álmodott meg a 2020-as tokiói olimpiára is, de ott is kiborultak a látványtervek miatt, az aréna túlságosan kilógna környezetéből, ráadásul rettenetesen sok pénzbe, 300 milliárd jenbe, azaz több mint 600 milliárd forintban kerülne, így most a költségcsökkentésen dolgoznak. Hadid a katari stadionnal kapcsolatos vaginavádakat nevetségesnek találta, szerinte szó sincs hasonlóságról, a katari hajók vitorlái ihlették a tervezéskor. Nemcsak az építészek, hanem a természet is alkot néha furcsaságokat. Nézd meg itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.