Egy harmadik fenyegeti Hernádi kapcsolatát

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatal színésznővel gyűlik meg a baja mostanság Hernádi Juditnak, akinek kapcsolata korántsem fényes, mióta a Római vakációban Anna hercegnő társalkodónőjét alakítja. A 60 éve bemutatott filmklasszikus alapján készült darabot ugyanis Pelsőczy Réka rendező egyedülálló módon két párhuzamos történettel vitte színpadra – ebben hazánk egyik legismertebb színésznőjét párkapcsolata felbomlása fenyegeti egy harmadik személy miatt. Az, hogy boldog vége lesz-e a történeteknek, az Orlai Produkció felhőtlen nyarat idéző előadásából kiderül.  

A Pelsőczy Réka által színpadra vitt Római vakáció megtekintésekor a néző első feladata, hogy elfelejtse mindazt, amit a filmklasszikusról tud, vagy amit eddig látott belőle. A rendezői koncepciónak és a bravúros szereposztásnak köszönhetően ugyanis a darabban nem maga a 60 éve bemutatott kultikus mozifilm elevenedik meg a színpadon, hanem egy dinamikájában, humorában és hangsúlyaiban teljesen más történetvezetéssel találkozhat a közönség, amely számtalan meglepetést tartogat szerelmi drámákat illetően. Mert azt már megszokhattuk, hogy a valóságban nem minden sztori végződik boldogan, de mi van akkor, ha a meséből hiányzik a happy end? Mi van, ha éppen a valóság nyújtja a beteljesülés reményét?

Forrás: Orlai produkció

Mindez kiderül az előadásból, mely egy filmgyári stúdióban játszódik. A nézők kicsit bepillanthatnak a kulisszák mögé, végigkísérhetik a Római vakáció című film felvételeit, miközben két párhuzamos történet rajzolódik ki szemük előtt. A forgatások szünetében egy-egy elcsípett pillantásból, vagy félmondatból hirtelen már nem is Rómában, hanem a féltékenységgel és szerelmi harcokkal teletűzdelt mindennapokban találják magunkat, ahol a fiatal színésznő az idősebb rendező érdeklődését felkeltve próbál jobb szerepekhez jutni, a Hernádi által megformált feleség pedig tehetetlenül tipródik a szeme előtt lejátszódó héjanász miatt. Hernádi Judit szerepét egyébként a filmhez képest megnövelték, és a színésznő színpadi figurájára szabták: fanyar és ironikus kommentárjaival, a tőle megszokott és a nézők által a végletekig imádott gesztusaival magánsikert arat, legyen szó akár a hercegnő tanácsokkal való ellátásáról, akár a szerelmi csalódás túléléséről, vagy a fiatalabb vetélytárs elsöpréséről.

Forrás: Orlai produkció

Kevesen tudják, hogy létezik a Római vakációnak egy darabváltozata, mely Paul Blake tollából származik, aki az előadást Cole Porter dalokkal dúsította, ettől Pelsőczy Réka szerint igazán Hollywoodban érezhetjük magunkat. A hazai előadás csupán címében egyezik a klasszikus mozifilmmel – mely Audrey Hepburn karrierjét indította el annak idején –, hiszen a produkciót, filmlegendáról lévén szó, lehetetlen utánozni. Szerencsére ez sem a darab rendezőjének, sem a benne szereplő színészeknek nem volt célja. Az eredeti műtől való elrugaszkodásnak, a megszokott keretekből való kilépésnek köszönhetően pedig egy önálló, semmihez sem hasonlítható színdarab született, mely novemberben és decemberben is még a Belvárosi Színházba varázsolja az ábrándos nyarat.

További információért kattintson ide, vagy látogassa meg Facebook oldalunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.