kultúra fény szánkó koncert program szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fények és színek, sok-sok zene és izgalmas színielőadás vár a következő napokban - hogy most már véglegesen ráhangolódhass a közelgő ünnepekre!

Színesítsd a telet szánkóval!

Budapest, december 20.

A Telekom a "Színesítsük ki együtt a telet” ünnepi szlogennel párhuzamosan valóra szeretné váltani ezt a szép koncepciót. December 20-án a bazilika előtti téren együtt festegetheted a szép színes szánkókat több hírességgel együtt, akik az esemény hivatalos megnyitóján is jelen lesznek. Találkozhatsz Falusi Mariannnal, Teszári Nórával, Demcsák Zsuzsával, Balázsy Pannával, Fésűs Nellyvel, Pokorny Liával és Harsányi Leventével, de a jó társaságon túl lesz még hütteépítés, forralt bor, tea, gőzgombóc is.

A helyszínre szállított T-s szánkókon kívül mindenki elhozhatja a saját szánkóját is lefestetni. A közösen kifestett szánkók megvásárlásával, vagy a festésért cserébe önkéntesen felajánlott összeggel az Igazgyöngy alapítványt támogatjátok.

Forrás: Telekom

Kirakodóvásár és karácsonyi koncert

Szekszárd, december 20.

Ha a karácsonyi kirakodóvásáron, a Garay téren szeretnéd beszerezni az ajándékaidat, akkor igyekezz, mert már csak ezen a hétvégén találod ott a pavilonokat! A vásárlás mellett esténként zenei és irodalmi műsorokat is láthattál-hallhattál az advent jegyében, a rendezvénysorozat a december 20-i karácsonyi koncerttel zárul.

A legjobb nyári fesztivál - télen!

Budapest, december 28-30.

Új, háromnapos fesztivál debütál idén decemberben a két ünnep között Budapesten, a Hungexpo területén. Az Indoor Fesztivál több mint harminc előadóval készült: december 28-án itt tartja lemezbemutató koncertjét napjaink első számú hazai közönségkedvence, a Quimby. December 29-én a Magna Cum Laude karácsonyi nagykoncertje látható, december 30-án pedig - záróakkordként - itt pöröghetnek a rajongók a Punnany Massif évzáró buliján. A teljes sztárkínálat a legjobb nyári fesztiválokéval vetekszik: fellép többek közt az Irie Maffia, az Emil.RuleZ!, a PASO, a Bikini, a Republic, a Carbonfools, Majka & Curtis & BLR, a Brains, az Ivan and The Parazol, az Anima Sound System, a Firkin, a Maszkura és a Tücsökraj, az Animal Cannibals, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel. A fesztivál területén kialakított gyűjtőponton az S.O.S. Gyermekfalu részére várnak majd adományokat a szervezők.

A fény útja…

Budapest, regisztrálás alapján

A nappalok rövidülnek, lassan a sötétség és a hideg veszi át a hatalmat… S ekkor váratlanul a sötétséget megtöri egy aprócska fénysugár: kigyullad az első közlámpa, majd sorban a többi, s a begubózott város ismét megtelik élettel. A megszokott pesti helyszíneken egyszeriben minden különössé válik: a fények soha nem látott arcát világítják meg a városnak. A szép még szebbé válik, a szemet zavaró pedig eltűnik a jótékony sötétségben… Egy városi sétát ajánlunk, amit már csak azért is érdemes kipróbálni, mert a szabad levegő télen is jót tesz a testednek és a lelkednek is. Jókedvre hangolnak a fények, miközben sokat megtudhatsz Budapestről, a városi világítás történetéről, a fény szimbolikus jelentéséről, a fáklyajegyről, a gyertyaszolgálatról, s még megannyi érdekességről, miközben a fényárban úszó pesti belvárosban jársz. A séta hossza kb. 1,5 óra. Útvonal: Operaház - Andrássy út - Szent István tér - Zrínyi utca - Széchenyi tér.

Forrás: www.adventiunnep.hu

Írta, előadja és rendezi is: Karinthy

Budapest, december 22.

Ha már elköltötted az ünnepre és az ajándékra szánt összeg nagy részét, no meg szórakozva pihennél is egy kicsit, akkor neked találták ki a Nők kedvezményes előadását, egy kellemes színházi délutánt! Karinthy Ferenc írása alapján Karinthy Márton rendezte és a színház művészei adják elő - a tripla Karinthy pedig garantált sikert ígér. A színhely: 1944, Budapest ostroma. Egy pesti bérház lakói, női, akik mind a háború végét várják. És Beregi Józsi, aki ágról ágra, ágyról ágyra jár, és közben - ki tudja - talán az életét is menti. Mert csakhamar beköszönt a Budapesti tavasz…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.