Túszdráma a repülőn – hősként viselkedett Konka Csaba

Forrás: Facebook/Konka Csaba -
Rambo Lufthansa túszdráma lélekjelenlét kés hős Konka Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal férfinak is köszönhető, hogy nem lett komolyabb vérengzés a Münchenből Budapestre tartó járaton.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, kedden egy koszovói férfi egy vágóeszközzel a stewardessekre támadt a Münchenből Budapestre tartó Lufthansa gépen. Három légiutas-kísérőt könnyebben megsebesített, majd egyiküket magával hurcolva magára zárta a fedélzeti WC ajtaját. Amikor az egyik stewardess kiabálni kezdett és segítséget kért, Csaba egy pillanatot sem késlekedett. A 29. sorból ugrott fel és rohant előre, hogy megakadályozza a végzetes bajt – derül ki a Fókusz riportjából.

Forrás: Facebook/Konka Csaba

Három német utas is csatlakozott hozzá, ők próbálták többféle nyelven is jobb belátásra bírni a támadót. Volt annyi lélekjelenlétük, hogy megakadályozták, hogy a túszejtő kinyissa a gép ajtaját a levegőben. Mindez 2500-3000 méteren történt – mesélte Csaba, akit azóta magyar Rambónak hívnak.

A Velvet pedig azt írja, a fiatalember nem először segít másokon a bajban. Két éve egy idős férfi életét mentette meg, tavaly pedig egy nő törte össze magát szó szerint a szeme láttára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.