Mindenki a mexikói csodakapusról beszél

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini -
érdekesség focivébé csoda Guillermo Ochoa kapus mexikói válogatott születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Guillermo Ochoa, a mexikói válogatott kapusa hihetetlenül védett a keddi brazil-mexikó meccsen, amely végül 0-0-ra végződött. Azóta a fél internet róla beszél. Íme, 6 érdekes tény/tévhit a játékosról, amit mindenképp tudnod kell!

1. Tényleg 6 ujja van?
Guillermo Ochoa még a szemüket is kivédte a házigazda braziloknak a keddi meccsen. Már a mérkőzés alatt szárnyra kapott az a pletyka, miszerint 6 ujja van. Még képet is csatoltak hozzá, amit IDE kattintva tudsz megnézni! Hamar kiderült, hogy ez csak kamu. Ez azonban az érdemeiből mit sem von le!

Ochoa megmutatja, igenis 5 ujja van Forrás: AFP/Fabrice Coffrini


2. Hol folytatja?
Ochoa épp csapatot keres, mivel 13 nap múlva lejár a szerződése a francia Ajacciónál – írja az Origo. Míg kedden a félelmetes brazil támadókkal nézett farkasszemet, addig az előző szezonban a francia első liga csapatát igyekezett megmenteni a kieséstől - sikertelenül.

3. Magyarország ellen debütált
A válogatottban 2005. december 15-én mutatkozott be - az ellenfél Magyarország volt, Mexikó 2-0-ra nyert. Egyébként ez a harmadik vb-je, 2006-ban és 2010-ben cserekapus volt, ma már 56-szoros válogatott. A mostani vébén még nem kapott gólt.

4. Doppingbotrányba is keveredett
A 2011-es Arany Kupa tornán megbukott a doppingteszten. Rövid időre fel is függesztették a játéktól. Most kicsit csalódtunk.

5. Vébégyőzelemmel ünnepelheti születésnapját?
A 29. születésnapját július 13-án ünnepli – épp a vb-döntő napján.

6. Első gyermeke még házassága előtt született
Három éve járt együtt Karla Morával, amikor a modell terhes lett. Lányuk, Lucciana 2013 februárjában született meg.

Ochoa és kis családja Forrás: Instagram/Karla Mora

Ochoa játékában legközelebb június 23-án gyönyörködhetünk a horvátok elleni meccsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.