A Facebookon coming outolt a magyar politológus

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu -
Coming out Budapest Pride Lakner Zoltán homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ELTE Társadalomtudományi Karának politológiaprofesszora a Facebookon nyilvános bejegyzésben jelentette be, hogy ő fogja pénteken megnyitni a az idei Budapest Pride melegfesztivált. 

"Az utóbbi időben meglepődöm magamon, hogy miket csinálok. Például pénteken megnyitom a Budapest Pride-ot" - kezdte bejegyzését Lakner Zoltán.

Életkép a tavalyi Pride-ról Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu

"Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok. Szerintem rendben van, ha másnak másként jó. Ahogy látom, sokak kellemetlen hobbija mások életében turkálni; ha valaki 'aberráció' után kutat, inkább errefelé keresgéljen. Hogy most mégis szóba hozom magam, annak az az oka, hogy szép lassan eljutottam addig a pontig – lehetett volna ez korábban vagy később is –, hogy azért legalább annyit mondani kellene: hé, itt engem is sértegetnek! Nem fogok a fal mellett osonni azért, mert képmutatók papolnak erkölcsről és pont beleesek a szórásba" - fogalmaz.

A politológus az írásban azt is kifejti, hogy meggyőződése szerint nemétől és szexuális irányultságától függően mindenkinek joga van ahhoz, hogy szeretetben és békében éljen, anélkül, hogy mások ítélkezésétől, pláne bántalmazásától kelljen tartania.

A témáról bővebben az Origón olvashatsz.

Cégek, szervezetek a Budapest Pride-on

A Nyitottak vagyunk kamionhoz az elsőprájdozókat és a Pride-on már hagyományosan részt vevő cégeket, szervezeteket, közösségeket, támogatókat is várják. A tavalyi tömeg és fesztiválhangulat alapján is azt remélik, hogy idén még többen ünneplik együtt a sokszínűséget Az eddig közel 700 céget, szervezetet és közösséget számláló Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez a nyitottakvagyunk.hu honlapon lehet csatlakozni. Azokat várják, akik alapértéküknek tekintik, hogy másokat csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg, tekintet nélkül bármi másra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.