Kötéltánc bekötött szemmel a felhőkarcolók között – félelmetes rekord a magasban

Forrás: MTI/EPA/Tannen Maury -
artista Nik Wallenda Guinness-rekord mutatvány kötéltánc rekord felhőkarcoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nik Wallenda kötéltáncos a Chicagói felhőkarcolók között egyensúlyozva állított fel új rekordokat. Volt, hogy bekötött szemmel közlekedett a létesítmények között.

Két Guinness-rekordot is megdöntött vasárnap éjjel Chicagóban Nik Wallenda: a kötéltáncos egy 15 fokban emelkedő kábelen a Marina City ikertornyainak egyikéről felgyalogolt egy felhőkarcolóra, majd bekötött szemmel átkelt a két ikertorony között is.

Forrás: MTI/EPA/Tannen Maury

Az artista az egyedülálló mutatványt személyi biztosító felszerelés nélkül hajtotta végre, így a Discovery Channel, amely élőben közvetítette a bravúrt - a legrosszabbra is felkészülve - 10 másodperces késleltetéssel sugározta a képet – tudósít az MTI.

Íme, a félelmetes mutatvány:

Wallenda 2012-ben a Niagara-vízesés és 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel hívta fel magára a világ figyelmét. A többszörös Guinness-rekorder egy német származású akrobatacsalád, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője.

Forrás: MTI/EPA/Tannen Maury

Dédapja, Karl Wallenda 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről. Nik 2011-ben a tragédia helyszínén anyjával együtt megismételte a mutatványt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.