Nekivágna a Himalájának Erőss Zsolt özvegye?

halál Mount Everest özvegy sziklamászás hegymászás Erőss Zsolt tragédia Joshi Bharat Himalája Sterczer Hilda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt özvegye Joshi Bharatnak vallotta be, ha felajánlanának neki egy Mount Everest-expedíciót, elgondolkozna a lehetőségen.

Ahogy a Life.hu is megírta, Erőss Zsolt lassan két éve tűnt el a Kancsendzönga-expedíción. Felesége, Sterczer Hilda, Joshi Bharatnak a tragédia óta eltelt időszakról és terveiről mesélt a FEM3 Café stúdiójában.

Hilda már nem mindennapos fájdalomként éli meg a gyászt, hanem gyermekeknek szervezett tematikus mászásprogrammal őrzi férje emlékét. Az özvegy azt is elárulta, az ő gyermekei is másznak és nagyon büszke lenne rájuk, ha később komolyabban is foglalkoznának ezzel. „A falmászás biztonságos, arra felengedem a gyermekeim. A sziklamászás az már más, de ott is vannak kevésbé veszélyesebb terepek."

Hilda arra a kérdésre, ha felajánlanának neki egy lehetőséget, hogy megmászhatja a Mount Everestet, mosolyogva felelt: "Ha azt mondanák, itt a pénz, itt a felszerelés, csak menni kell, nagyon elgondolkoznék rajta."

Szily Nóra nagyinterjúja Hildával

„Én nem tudok idegenek előtt sírni, sose voltam képes rá, most se megy. Otthon igen, a négy fal között este, amikor leteszem a gyerekeket. Akkor legszívesebben ordítanék"mesélte Zsolt halála után Hilda sztárszerzőnknek, Szily Nórának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.